Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

... απαξίωσαν (έφτυσαν) το ανίερο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι δημοσιογράφοι έστησαν και "έφτυσαν"
σήμερα το ανίερο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ
δια ...της απουσίας τους

Μην ξεγελαστείτε: Η φωτό είναι από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ του... 2013.
Άλλες εποχές, άλλοι καιροί, άλλη ΕΣΗΕΑ
Γράφει ο Λάμπρος Παπαξενάκης
δημοσιογράφος-μέλος ΕΣΗΕΑ

Αυτό που αντικρίσαμε, σήμερα, όσοι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στην τρίτη Γενική Συνέλευση στης Ένωσής μας, εν' όψει εκλογής νέου δ.σ. μόνο ως απογοητευτική και, κυρίως, απαξιωτική υπήρξε.

Σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας οι ...γνωστοί (ξανα)υποψήφιοι (κυρίως του απερχόμενου προεδρείου και των παρατάξεων που ανίερα συμμάχησαν για να το συγκροτήσουν) συνωστίζονταν για να γραφούν ομιλητές.

Μα, να μιλήσουν σε ποιους; Στους τοίχους; Ή μήπως στους ελάχιστους εναπομείναντες οι οποίοι επέλεγαν να συγκροτούν "πηγαδάκια" αντί να ακούν ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Αυτοί που απαξίωσαν, με τη στάση τους και τις αποφάσεις τους, το ιστορικό σωματείο των δημοσιογράφων και -κυρίως- αυτούς καθ' αυτούς τους συναδέλφους τους που με αγώνα (ALTER, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κλπ, κλπ) αλλά και με ΑΙΜΑ (ΕΡΤ) κράτησαν ψηλά τη σημαία της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ;

Ή μήπως αυτοί που επέλεξαν να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την την ιστορική ίδρυση της ΕΣΗΕΑ (ο λόγος της ίδρυσης: δημοσιογράφος που πέθανε και δεν υπήρχε "μία" για να κηδευτεί) με τα ΜΑΤ να προπηλακίζουν δημοσιογράφους-μέλη της έξω από τον χώρο ...για να προστατευτεί ο εκλεκτός της προέδρου, Μαρίας Αντωνιάδου, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ;

Ναι, αυτοί που αποφάσισαν -μετά από 47 χρόνια από την ίδρυσή του- να παραδώσουν το προεδρείο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης στα συμφέροντα, κόντρα στην εκπεφρασμένη εντολή-ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ΕΣΗΕΑ. 

Τελικώς, αποσύρω την λέξη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και εμμένω στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ, δικαιολογημένη κατ' εμέ, που επέδειξαν (κοινώς ΕΦΤΥΣΑΝ) οι δημοσιογράφοι της Αθήνας ΟΧΙ στο σωματείο τους, αλλά στο ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ που σήμερα το διοικεί. 

Α, και κάτι άλλο πρωτοφανές (όπως και η σημερινή συμμετοχή): Η στάση εργασίας που είχε κηρυχθεί για να συμμετάσχουν τα μέλη της ΕΣΗΕΑ στη γ.σ. έληξε ΑΡΓΟΤΕΡΑ από την λήξη της ...ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου