Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

... ΔΑΕΚΔ - επικουρικά, εντός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ...

*
ΔΑΕΚΔ
***
*

Επιτέλους, ξύπνησαν για τα Επικουρικά
Μετά τη δημόσια παρέμβαση της «Δημοσιογραφικής Ανανέωσης & Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων», στο Δ.Σ. της Τρίτης 19 Μαΐου αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή στο υπουργείο Εργασίας με την οποία η Ένωση δηλώνει ρητά ότι το Επικουρικό της Β’ Διεύθυνσης πρέπει να μείνει εντός του ΕΤΑΠ ΜΜΕ.

Στην επιστολή της η ΕΣΠΗΤ, ως πλέον αντιπροσωπευτικό σωματείο ασφαλισμένων της Β’ Διεύθυνσης ΕΤΑΠ ΜΜΕ, εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση τόσο ως προς την ένταξη των Επικουρικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στο ΕΤΕΑ, όσο και ως προς τη μετατροπής τους σε ΝΠΙΔ – Επαγγελματικά Ταμεία με βάση τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 5 του άρθρου 220 του ν.4281/2014 και στην από 3.12.2014 εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας (ΩΡΠΔΛ-8ΔΑ).

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η ΕΣΠΗΤ «ζητάμε την άμεση κατάργηση της ρύθμισης της παρ. 5 του άρθρου 220 του ν. 4281/2014, ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει τη μεταφορά των επικουρικών στο ΕΤΕΑ, να μείνουν τα Επικουρικά μας εντός του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και την έναρξη διαλόγου για την ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με γνώμονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ενεργών ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και τη βιωσιμότητα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι «το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ουδέποτε επιχορηγήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό, άντεξε πλεονασματικό στα χρόνια της μνημονιακής θύελας, χάρη και στις αιματηρές θυσίες των συνταξιούχων του, παρότι απώλεσε περίπου το 40% των ασφαλισμένων του».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
& ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου