Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


ΠΟΣΠΕΡΤ: Δεν υπογράφουμε

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν υπογράφουμε αιτήσεις, δηλώσεις, προθέσεις ή επιστολές σχετικά με την αναβίωση της σύμβασης μας και την ένταξη μας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 1 του Νόμου 4324/2015 προβλέπεται ρητά η αναβίωση της σύμβασης μας χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση. Αντίθετα γνωστοποίηση χρειάζεται μόνο για όσους συναδέλφους δεν προτίθενται να ενταχθούν στην ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ πρότεινε τη διαδικασία αυτοδίκαιης αναβίωσης της σύμβασης και αποτυπώθηκε στο νόμο. Άλλωστε και ο Υπουργός Επικρατείας με δηλώσεις του επιβεβαιώνει ότι σωστά οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους χώρους εργασίας τους από τις 29/4/2015.

Η απόφαση, που ερήμην των εργαζομένων, έλαβε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, προσβάλει τους αγωνιστές εργαζόμενους και δεν σώζεται με το προαιρετικό της... δήλωσης.

Τα φύλλα παρουσίας, αλλά και η φυσική μας παρουσία στους χώρους εργασίας, για ανάληψη καθηκόντων πιστοποιούν την αναβίωση της σύμβασης μας.
---
Χάθηκε η ενότητα
μετά την αποχώρηση Σόμπολου

Η αποχώρηση του Πάνου Σόμπολου από τον συνδικαλισμό συνοδεύεται τελικά με διάσπαση της παράταξής του. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει τη διάλυση της παράταξης «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», κάτι που ωστόσο δεν έγινε, καθώς με παρέμβαση παλαιότερων δημοσιογράφων που πρόσκεινται στη ΝΔ, όπως η Σοφία Βούλτεψη, η παράταξη ανακοίνωσε τη συνέχιση της λειτουργίας της, με την προσθήκη νέων προσώπων. Ορισμένα, ωστόσο, μέλη της, όπως η Αγγελική Γυπάκη, που είναι μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο Πέτρος Τρουπιώτης και ο Χάρης Τζανής, με ανακοίνωσή τους διεκδικούν τη συνέχεια της παράταξης Σόμπολου, υπό τον τίτλο Ανανέωση. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η παράταξη θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ ή αν θα συνεργαστεί με κάποια από τις ήδη υπάρχουσες στο ΔΣ
---
Ζητείται η πτώχευση

Προσφυγή με την οποία ζητείται η πτώχευση της εκδοτικής εταιρείας του Δημήτρη Ρίζου «Μακεδονικές Εκδόσεις ΑΕ» κατέθεσε πρώην εργαζόμενος του «Αδέσμευτου Τύπου». Η εκδίκαση της αίτησης θα γίνει στις 10 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας θα καταθέσουν υπέρ της προσφυγής του. Σε περίπτωση πτώχευσης θεωρούν πως από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων μπορεί να πάρουν μέρος από τα χρωστούμενα.
---
Με ονομαστικές τις μετοχές
στη δημοπρασία για τις άδειες στην TV

Υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου θα έχουν οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Η σχετική πρόβλεψη υπάρχει και σήμερα στη νομοθεσία, αλλά οι συμμετέχοντες στις υπεράκτιες εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν το «πόθεν έσχες» τους.

Στο μεταξύ αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για το κόστος των αδειών φέρονται οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Στην περίπτωση που είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφήνουν να εννοηθεί πως δεν θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία, αν και δεν βρίσκονται όλοι στην ίδια οικονομική κατάσταση.
---
Απόσυρση υποψηφιότητας
από τη "Συσπείρωση"

Εκλογές ΕΣΗΕΑ

Απέσυρε την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της "Συσπείρωσης", ο Γιάννης Καλαϊτζής, στις εκλογές της 3ης και της 4ης Ιουνίου.
---
Προσλήψεις στο "Κανάλι 1"

Το ΔΣ της δημοτικής εταιρείας του ραδιοφώνου του Δήμου Πειραιά έστειλε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη έξι ηχοληπτών, δύο τεχνικών και ενός καμεραμάν με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας. Τοποθετήθηκαν επίσης οι νέοι προϊστάμενοι των ενημερωτικών τμημάτων του σταθμού. Αρχισυντάκτρια ειδήσεων ανέλαβε η Δέσποινα Φίκαρη, αρχισυντάκτης αθλητικού ο Γιάννης Κλάδης και αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα και στα social media ο Θοδωρής Παπαντωνίου.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου