Τρίτη 19 Μαΐου 2015

... δημοσιογράφοι; εκβιασμοί; δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έρχονται δικαστικές διώξεις
σε δυο γνωστούς δημοσιογράφους
για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα



Να το θυμηθείτε. Σύντομα θα ανοίξει από τα ΜΜΕ μια μεγάλη συζήτηση για τα «περίεργα» φρούτα που υπάρχουν στον κήπο του διαδικτύου. Κι αυτό θα γίνει με αφορμή τις δικαστικές διώξεις που θα ασκηθούν σε έναν γνωστό δημοσιογράφο διαχειριστή μεγάλης ενημερωτικής ιστοσελίδας για διακεκριμένες απάτες και εκβιασμούς καθώς και σε έναν μπλόγκερ με μακρόχρονη παρουσία στο διαδίκτυο και ο οποίος διευθύνει καθημερινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή.

Ο τελευταίος, που παρουσιάζεται «πολιτικός αναλυτής», είχε και στο παρελθόν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη, όταν είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε το μπλοκ του για να εκβιάζει και να καρπώνεται μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά στην ακροαματική διαδικασία είχε βγει «λάδι».

Μάλιστα αυτόν τον τύπο τον είχε «φωτογραφίσει» με δημοσίευμα της, στο «Βήμα» απ’ το 2010 η δημοσιογράφος Λώρη Κέζα αποδίδοντάς του χαρακτηρισμούς όπως 
«χολερικός μπλόγκερ», «γνωστός εκβιαστής του Διαδικτύου», «κατακάθι της ενημέρωσης» κ.α.

Αφού, λοιπόν, τότε, ο συγκεκριμένος τύπος «καθάρισε» - μεγάλη συζήτηση με ποιες μεθοδεύσεις έγινε αυτό - με την δικαστική του περιπέτεια, σήμερα συνεχίζει την ίδια «πλουσιοπάροχη δραστηριότητά» του μέσα από τον ιστότοπό του καθώς και από περιθωριακό τηλεοπτικό κανάλι.

Αυτό τον καιρό όμως «ξεπάγωσε» μια καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του εδώ και αρκετούς μήνες, οπότε διατάχτηκε εισαγγελική έρευνα απ’ την οποία προέκυψαν «λαβράκια».

Μένει να δούμε την συνέχεια.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου