Τρίτη 12 Μαΐου 2015

πρακτορεία εφημερίδων: απεργία για ΣΣΕ - συνθήκες εργασίας

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Από 14/05 ώρα 18:00 έως 15/05 ώρα 18:00


Το Δ.Σ. της Ένωσής μας υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 17/02, των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία από την Πέμπτη 14/05 στις 06:00 το απόγευμα έως την Παρασκευή 15/05 την ίδια ώρα.

Η απεργία αυτή απαντά στην αδιαλλαξία των εργοδοτών μας, να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση που να εξασφαλίζει ότι και η τελευταία. Έρχεται να απαντήσει στην προκλητική αδιαφορία τους, απέναντι στις συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι που εργάζονται στην Ίριδα.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν πέρα από τις δικές μας δυνάμεις, τον οργανωμένο αγώνα και την αλληλεγγύη άλλων εργαζομένων. Τρεις μήνες μετά και την εναλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, τα προβλήματά μας όχι μόνο δε λύνονται αλλά διογκώνονται. Η αναμονή που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η προσδοκία ότι κάποιος άλλος θα μας λύσει το πρόβλημα, η πεποίθηση που υπήρξε σε κάποιους ότι κάτι αλλάζει, δεν πρέπει να περάσει!!!

Οι εργοδότες είναι εδώ και εκβιάζουν συναδέλφους να απολυθούν με τη θέλησή τους, οι καθυστερήσεις πληρωμών συνεχίζονται, η μεταφορά στην "Ίριδα" μόνο προβλήματα έφερε στους εργαζόμενους, η άρνηση για υπογραφή νέας ΣΣΕ συνεχίζεται αμείωτη.

Μόνη λύση είναι ο αγώνας! Μόνη επιλογή η πάλη για τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Απαιτούμε να εργαζόμαστε σε ανθρώπινες συνθήκες, να πληρωνόμαστε στην ώρα μας και να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  1. Υπογραφή νέας ΣΣΕ που να εξασφαλίζει ό,τι και η τελευταία.
  2. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους που εργάζονται στην "Ίριδα".

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στην απεργία και την περιφρούρησή της.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στην πύλη της ΕΥΡΩΠΗΣ,
την Πέμπτη 14/05 στις 10:00 το βράδυ.


(Αν υπάρξει αλλαγή στην ώρα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σωματείου)

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου