Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σκαναβής - Μπενέκος, χρωστάνε 1,5 εκατ. ευρώ δεδουλευμένα!

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Ελεύθεροι" κυκλοφορούν οι... "Τύποι"

Προβλήματα στην κυκλοφορία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» την εβδομάδα που μας πέρασε, με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτών που εμπαίζουν τους εργαζόμενους μη καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών και αθετώντας τις όποιες - κατά καιρούς - υποσχέσεις έχουν δώσει για την αποπληρωμή τους

Ο λόγος για τις 24ωρες απεργίες που αποφάσισε το σύνολο των 170 εργαζομένων στην επιχείρηση των κυρίων Αλ. Σκαναβή και Δ. Μπενέκου, και κήρυξαν τα συνεργαζόμενα σωματεία του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) είναι απλός όσο και δραματικός για τη ζωή των απασχολούμενων στην εταιρεία: τους χρωστάνε δεδουλευμένα πολλών μηνών - συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ και τους... δουλεύουν ψιλό γαζί.

Σε συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ μεταφέρθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων στον "Ελεύθερο Τύπο" ότι η εργοδοσία ομολόγησε ότι βαρύνεται με χρέη προς το Δημόσιο (φόροι, ΙΚΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ) ύψους 7.500.000 ευρώ! Παράλληλα, όπως γράφει ο Δ. Τρίμης στην ΕφΣυν, όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει ότι η ίδια επιχείρηση χρωστάει κάπου 20.000.000 ευρώ στις τράπεζες από θαλασσοδάνεια που έλαβε με... πολιτικά μέσα.

Τα παραπάνω χρέη δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία, γράφει ο Δ. Τρίμης επισημαίνοντας: το αβίαστο ερώτημα που προκύπτει είναι ασφαλώς το πως αυτοί οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να υποδύονται τους εκδότες και να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, όταν μάλιστα ο ένας εξ αυτών φαίνεται από τη γνωστή λίστα Λαγκάρντ να κατέχει μερικά εκατομμυριάκια ήδη από το 2007, στο υποκατάστημα Γενεύης της HSBC...

Υ.Γ.: Την Παρασκευή, μετά από την παράδοση επιταγών ύψους 190.000 € στον Πρόεδρο(!) της ΕΤΗΠΤΑ για οφειλές δεδουλευμένων για τα έτη 2013-2014, στην συνέλευση των εργαζομένων στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» αποφασίστηκε να εκδοθεί το κυριακάτικο φύλλο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου