Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

... το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει τον Φιλιππάκη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Καταγγελία για τις απολύσεις
στην εφημερίδα "Δημοκρατία"

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία - ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα - έχει επιδοθεί σε μπαράζ απολύσεων και αντεργατικών μέτρων για να ενισχύσει την κερδοφορία της.

Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζόμενων, έχει επιβάλλει περικοπές μέσω ατομικών συμβάσεων, καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, επιβάλλει με τον φόβο πλήρη εντατικοποίηση της εργασίας, εξαναγκάζει εργαζόμενους να δουλεύουν σε περισσότερα από ένα έντυπα του ομίλου με ένα μισθό.

Η πρόκληση για τους εργαζόμενους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συνυπολογίσουμε ότι ο Ομιλος Φιλιππάκη (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ) βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης που επιβεβαιώνεται και με την πρόσφατη εξαγορά της «Εστίας».

Θύματα της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους εργαζόμενους που πληρώνουν πάντα το «μάρμαρο» με πετσοκομμένους μισθούς, καθυστερήσεις, απολύσεις, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, μακροχρόνια ανεργία, με τελικό αποτέλεσμα την έξοδο πολλών από τον Κλάδο.

Καλούμε τους συναδέλφους στη «Δημοκρατία» να μη φοβηθούν, να παλέψουν με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη για την ανάκληση όλων των απολύσεων.

Οι Ενώσεις του Κλάδου να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους, να παρέμβουν άμεσα για την οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων, απέναντι σε κάθε εκδότη και συνολικά στην εργοδοσία.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ, «παραδοσιακά» ή «new media», που να καλύπτουν τις απώλειες και να είναι αντίστοιχες των σύγχρονων αναγκών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους με ταυτόχρονη κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και κάθε μορφής «ελαστικής» σχέσης εργασίας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους και όσο διαρκεί η ανεργία, να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων.
  • Να επιστραφούν τα κλεμμένα και τα «κουρεμένα» των Ταμείων μας.
  • Να εγγραφούν τώρα, χωρίς προϋποθέσεις, στις Ενώσεις όλοι όσοι εργάζονται σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα, με ταυτόχρονη εκκαθάριση των μητρώων κάθε χρόνο

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου