Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

... ιστοσελίδες - ένας χώρος ανεξέλεγκτος από την ΕΣΗΕΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ στα σάιτ;
Ήταν και (προ)χθες ανέκδοτο!


Ποια λειτούργησαν, ποια υπάκουσαν

Η ΕΣΗΕΑ καλούσε στη στάση εργασίας της Τετάρτης όλα τα μέλη της – ακόμα και εκείνα που εργάζονται στις ιστοσελίδες. Ανέκδοτο! Και μάλιστα καθόλου φρέσκο – είναι από τα παλιά, τα χιλιοειπωμένα και τα κρυόπλαστα. Μια σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο μετά τις 11 το πρωί έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο απάτητες είναι οι βουνοκορφές του διαδικτύου από τις δημοσιογραφικές Ενώσεις. Ένας χώρος ανεξέλεγκτος, ένα εργασιακό αντάρτικο που δεν νικιέται με απειλές για διαγραφές από τα συνδικαλιστικά όργανα.

Στο εξάωρο της στάσης εργασίας η συντριπτική πλειοψηφία των ιστοσελίδων είχε κανονική ροή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, στις 11 ακριβώς τα σάιτ ανήγγειλαν ότι αρχίζει η στάση εργασίας και αμέσως μετά ανέβασαν ειδήσεις. Το «Πρώτο Θέμα» στις 11.00 αναρτούσε την πληροφορία «ΕΣΗΕΑ: Εξάωρη στάση εργασίας» και στις 11.01 πληροφορούσε ότι σήμανε «Συναγερμός στην παλιά Αθήνα» επειδή «Η κρίση χτύπησε τους ξενύχτηδες». Οι ιστοσελίδες του ΔΟΛ, tanea.gr και tovima.gr, μας πληροφορούσαν, αντιστοίχως, λίγο μετά τις 11.00 για τη «‘‘Μάχη’’ στον ΟΔΔΥ για ένα αυτοκίνητο» και για το ότι στο Ισραήλ οι Παλαιστίνιοι θα μετακινούνται με διαφορετικά λεωφορεία από τους Ισραηλινούς.

Κανονική ροή ειδήσεων είχαν στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις η «Καθημερινή» και το «Έθνος», αλλά όχι η Real που στις 10.59 ανέβασε την πληροφορία για τη στάση εργασίας και στη συνέχεια σιώπησε (αντίθετα λειτούργησε κανονικά το enikos.gr). Το ίδιο έγινε με τον Sentragoal.gr που ανακοίνωσε ότι μετέχει στη στάση εργασίας, αλλά στις επόμενες ώρες ανέλαβαν τη σκυτάλη οι Κύπριοι συνεργάτες του σάιτ που ανέβασαν κάποιες κυπριακές αθλητικές ειδήσεις.

Όλα τα άλλα γνωστά και μεγάλα αθλητικά σάιτ συνέχισαν να έχουν κανονική ροή ειδήσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν πάντα στις απεργίες. Γιατί και εκείνα που ήταν κάποτε πρόθυμα να μετάσχουν, αναγκάστηκαν σε επόμενες απεργιακές κινήσεις – για λόγους ανταγωνισμού – να μην υπακούσουν αφού οι Ενώσεις δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τη λειτουργία των υπολοίπων σε ώρες και ημέρες απεργίας.

---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Όσο ΔΕΝ ομονοούν οι παρατάξεις στην ΕΣΗΕΑ περί αναγνώρισης των ιστοσελίδων και κάλυψης των εργαζόμενων στο ΕΤΑΠ το στόρι θα συνεχίζεται. Κανείς δεν πετάσει το ψωμάκι του, που το βγάζει με κόπο απο το παράθυρο για μερικούς "βολεμένους" συνδικαλιστές... Τα άλλα είναι "απλές οδοντόκρεμες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή