Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

... η "Συσπείρωση" για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ...

*
Συσπείρωση
Δημοσιογράφων
- Δούρειος Τύπος
***
*

"Συσπείρωση":
Από το “μαύρο” της ΕΡΤ
στην επαναλειτουργία

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ από την πρώτη στιγμή του “Μαύρου” στην ΕΡΤ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μοναδικού αγώνα των εργαζόμενων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Αγωνίστηκε με κάθε μέσον που είχε στη διάθεσή της για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τόσο με φυσική παρουσία στους χώρους του Αγώνα, όσο και μέσα από τις παρεμβάσεις των εκλεγμένων της στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, συχνά απέναντι στην ανακολουθία και τη διγλωσσία άλλων παρατάξεων.

Ο συγκλονιστικός αυτός αγώνας πέτυχε το μείζον, την επανέναρξη της ΕΡΤ , επίτευγμα που δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τον 23μηνο αγώνα των συναδέλφων και της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας.

Ο αγώνας για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συνεχίζεται με νέα διακυβεύματα και

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ:

— θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων για μια Σύγχρονη Δημοκρατική Πλουραλιστική και Ανταγωνιστική Ραδιοτηλεόραση, όπου οι Δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις και υποδείξεις.

— θα επιμείνει στην άμεση επαναλειτουργία όλων των δομών (Τηλεοπτικών- Ραδιοφωνικών-Διαδικτυακών) της ΕΡΤ μακριά από λογικές Συρρίκνωσης που αναβιώνουν σχέδια – ζόμπι “θυσία” του Δημόσιου Χώρου στις “δυνάμεις της αγοράς”.

— θα διεκδικήσει την υλοποίηση των Κυβερνητικών δεσμεύσεων για επιστροφή στο καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων. Η Συλλογική Σύμβαση που θα υπογραφεί στην ΕΡΤ πρέπει να γίνει αφετηρία για το ξήλωμα της Μνημονιακής Γαλέρας που οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέβαλαν σε όλον τον Κλάδο.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου