Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ν. Ασημακόπουλος - ΕΡΤ (Καπάκος) 0-1, διαιτητής Βουλέλης...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Εξανέστη ο Βουλέλης για το "κομματική σαβούρα"
Αποχώρησε ο Νίκος Ασημακόπουλος
από την “Εφημερίδα των Συντακτών”
εξαιτίας της ΕΡΤ!


Τριγμούς στην “Εφημερίδα των Συντακτών” προκαλεί η ΕΡΤ πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει!

Ο Νίκος Ασημακόπουλος αποχώρησε από την “Εφημερίδα των Συντακτών” μετά από το σχόλιο που δημοσίευσε ο διευθυντής του φύλλου, Νικόλας Βουλέλης με τίτλο “Ασυγχώρητη διπλή αστοχία”, για τον τρόπο που ο δημοσιογράφος επέκρινε την επιλογή του Σταύρου Καπάκου, διευθυντή Σύνταξης της “Αυγής” στη νέα ΕΡΤ, η οποία δεν έχει ακόμη εκπέμψει.
Λάβαμε από το Νίκο Ασημακόπουλο, το κείμενο που δεν δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και επικρίνει το Νικόλα Βουλέλη:
Ο «αριστερός» φασισμός του διευθυντή

Με μεγάλη μου λύπη αναγκάζομαι να αποχωρήσω από την εφημερίδα μας. Αιτία το κείμενο του διευθυντή μας Νικόλα Βουλέλη εναντίον μου με αφορμή ένα σχόλιό μου το περασμένο Σάββατο για τη νέα ΕΡΤ που κατασκευάζεται.

Αντιγράφω την παράγραφο του σημειώματος που δημιούργησε το θέμα για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: «Αυτή τη βδομάδα», έγραφα επί λέξει, «μάθαμε ότι διευθυντής ειδήσεων αναλαμβάνει ο διευθυντής σύνταξης της “Αυγής”! Πριν ξεκινήσει δηλαδή η άλλη ΕΡΤ, μπήκε η ταφόπλακα. Η νοοτροπία παραμένει ίδια. Οσα διάφοροι είχαν καταγγείλει ως αντιπολίτευση, κάνουν τα ίδια τώρα που έγιναν κυβέρνηση. Η κομματική σαβούρα θα αρχίσει σιγά σιγά να φορτώνεται στο καράβι επειδή έχει αποκτήσει “δικαιώματα” ως “διωκόμενη” της παλιάς κατάστασης».

Περισσότερο από φανερό για όποιον ξέρει λίγα ελληνικά, ότι όλο αυτό που περιγράφω δεν είναι θέμα… Καπάκου, ή οποιουδήποτε προσώπου, αλλά κατακρίνει το γεγονός ότι ο διευθυντής σύνταξης της κομματικής «Αυγής» διορίζεται διευθυντής ειδήσεων στη Δημόσια -άρα και πλουραλιστική- ΕΡΤ, «για να ακολουθήσει σιγά σιγά η κομματική σαβούρα».

Μόνο όποιος διαστρεβλώσει συνειδητά το νόημα του κειμένου μπορεί να ισχυριστεί ότι με αυτό που γράφτηκε φωτογραφίζεται σαν «κομματική σαβούρα» ο Καπάκος, ο οποίος ως πρόσωπο και δημοσιογράφος μου είναι παντελώς άγνωστος και αδιάφορος.

Αυτή ήταν, όμως, η άποψη του διευθυντή μας, «κάποιων φίλων του που τον πήραν τηλέφωνο»(!) και (συμπτωματικά) της εφημερίδας «Αυγή» η οποία με τίμησε με ένα τεράστιο σχόλιο – παραλήρημα.

Κατ΄ αρχάς θεωρώ απαράδεκτο ο διευθυντής μας να υπερασπίζεται δημόσια και χωρίς κανένας να τον προκαλέσει κάποιον Καπάκο εναντίον οποιουδήποτε συντάκτη αυτής της εφημερίδας. Κατά δεύτερο, έχοντας διαβάσει το κείμενό του πριν δημοσιευτεί τον επισκέφθηκα στο γραφείο του και του ζήτησα να σβήσει τη φράση που περιείχε τη λέξη «λάσπη» και αφορούσε τον κύριο Καπάκο, αφού κατά τα λοιπά δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη δημοσίευση οποιασδήποτε απάντησής του. Την άλλη μέρα είδα δημοσιευμένη στη θέση της την ακόμη χειρότερη λέξη «σπίλωση», ενώ στη σύσκεψη της διευθυντικής ομάδας επανέλαβε ότι «συκοφάντησα τον Καπάκο».

Μετά απ΄ αυτό δεν γίνεται να συνεργάζομαι από δω και πέρα μαζί του. Θεωρώ όλη αυτή τη μεθόδευση ως εκδήλωση «αριστερού» φασισμού, με τον οποίο δεν θέλω να έχω καμιά σχέση.

Ευχαριστώ όλους για τη μέχρι σήμερα συνεργασία. Εύχομαι δύναμη για τη συνέχεια και μακάρι αύριο μεθαύριο να μην έρθει η σειρά κάποιου άλλου
---
πηγή: http://www.typologies.gr/
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου