Σάββατο 16 Μαΐου 2015

... ΠΝΠ - αποθεματικά: τι ξέρει η Ζωή και δεν το λέει; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι πρόθυμοι των ΔΣ γιατί έτρεξαν να τα δώσουν;
Η Ζωή αρνείται
να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, άστραψε και βρόντηξε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας ζητώντας από τον Γιάννη Δραγασάκη να μην υπαναχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εξαγγελίες του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Αυτό όμως αφορά το ...πρώτο σκέλος της αντιπαράθεσής της με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Διότι το δεύτερο σκέλος της "έκρηξης" αφορά το αίτημα που διατύπωσε ο Γ. Δραγασάκης προς την Ζ. Κωνσταντοπούλου να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της ΠΝΠ που αφορούν τα αποθεματικά.

Ήτοι, να καταθέσει τα αποθεματικά της Βουλής στην κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, στα ίδια πρότυπα των Δήμων και των Περιφερειών.

Κατά έγκυρες πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο αίτημα του Γ. Δραγασάκη, εκφωνώντας ηχηρό "Όχι".

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η πρόεδρος της Βουλής είχε εξαρχής εμφανιστεί αντίθετη με την εν λόγω απόφαση της Κυβέρνησης.

Τι προβλέπεται

Όλοι οι φορείς του δημοσίου υποχρεούνται, βάσει της ΠΝΠ, να μεταφέρουν όσα ρευστά δεν χρειάζονται για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών τους για διάστημα δεκαπέντε ημερών.

Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι ασφαλιστικοί φορείς (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ) οι οποίοι για να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ρευστά τους πρέπει να το αποφασίσουν τα Διοικητικά Συμβούλιά τους. 

---
πηγή: www.capital.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου