Τρίτη 12 Μαΐου 2015

.. ΕΡΤ - μακραίνει ο χρόνος διορισμού του Δ.Σ. λόγω "θεσμών" ..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στην αναμονή
η αναβίωση των συμβάσεων
της παλιάς ΕΡΤ


Γράφει ο Sxoliastis

Μάλλον μακραίνει ο χρόνος που θα τεθούν υπ όψη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής τα ονόματα του ΔΣ της ΕΡΤ του ν. 4324/2015 και κατά συνέπεια ο διορισμός του, εξ αιτίας της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς».

Και φυσικά καθυστερεί και το θέμα της επαναπρόσληψης των εργαζομένων της ΕΡΤ του ν. 1730, που απολύθηκαν την 11 Ιουνίου 2013, διότι μόνο το νέο ΔΣ, και ύστερα από διαδικασίες μπορεί να ρυθμίσει το θέμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα, όταν αυτό αναλάβει τα καθήκοντά του και με βάσει το οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ νέας ΕΡΤ, (Ν1 Νplus, Ραδιόφωνο πρωτο,δεύτερο, τρίτο Νεριτ Μακεδονίας. Κόσμος) για να μην ξαναπέσει μαύρο, πρώτα θα ρυθμίσει:

1.- Την παρουσία στο χώρο των αορίστου χρόνου της ΝΕΡΙΤ που μεταφέρονται με το νόμο στη νέα ΕΡΤ.

2.- Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους της ΔΤ, που έχει νοικιάσει η ΝΕΡΙΤ και συνεχίζει η νέα ΕΡΤ, και τους έχει τοποθετήσει σε θέσεις εργασίας σύμφωνα με το οργανόγραμμά της, σε όσους από αυτούς προέρχονται από την καταργηθείσα ΕΡΤ, θα αναβιώσει τις συμβάσεις τους αορίστου χρόνου (άρθρο 16 Α) .

Το οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ=ΕΡΤ και η δαπάνη του χρησιμοποιούμενου προσωπικού, είναι ήδη εγκεκριμένο από τους «θεσμούς» και δεν θα τεθεί θέμα περαιτέρω δαπάνης.

Για τους υπόλοιπους το ΔΣ, αφού εκδοθούν οι ανάλογες υπουργικές αποφάσεις και όσα άλλα προβλέπονται, (άρθρο 16Α) θα πρέπει να δημιουργήσει οργανόγραμμα όμοιο με εκείνο της καταργηθείσης ΕΡΤ για να στεγάσει όσους άλλους αναβιώνουν οι συμβάσεις τους. Προηγούμενα θα πρέπει να έχει εγκριθεί και η σχετική δαπάνη.

Το νέο ΔΣ εξ άλλου είναι αρμόδιο και για την αλλαγή του λογότυπου της ΕΡΤ στις οθόνες μας, εκτός αν κάτι αλλάξει με απόφαση (ν 4324/2015 άρθρο 1 παρ 2).

Να σημειωθεί ότι όσο χρειαστεί, η σημερινή ΕΡΤ μπορεί να λειτουργεί με τα σημερινά δεδομένα, με το προσωπικό που η ίδια έχει προσλάβει, αλλά και το «νοικιασμένο» από το Διαχειριστή της παλιάς ΕΡΤ, αφού σύμφωνα με το νόμο αν λήξει η θητεία του Ειδικού Διαχειριστή ορίζεται νέος.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου