Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

... Α. Μπακατσέλος - στόχος οι απλήρωτοι του "Αγγελιοφόρου" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Απαγορεύσεις για τους απλήρωτους εργαζόμενους
«Αγγελιοφόρος»: έφεση για το άρθρο 99


Να ακυρώσουν κάθε τρέχουσα ή μελλοντική διεκδίκηση των εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου», που ήδη μετρούν σχεδόν 6 μήνες απλήρωτοι, επιδιώκουν με μεθοδευμένο τρόπο η οικογένεια του επιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου και οι εξ Αθηνών συνεταίροι της, Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας.

Η εργοδοσία του μεγαλύτερου εκδοτικού ομίλου της Βόρειας Ελλάδας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία απορρίφθηκε η αίτησή της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και επανέρχεται επιμένοντας να ενταχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης, για να «κουρέψει» τις οφειλές της, συνολικού ύψους 24,1 εκατ. ευρώ.

Ζητεί μάλιστα να λάβει και πάλι προσωρινή διαταγή, ώστε να εξουδετερώσει τις απαιτήσεις των 108 εξουθενωμένων υπαλλήλων που απασχολεί, αλλά και των εκατοντάδων ανικανοποίητων πιστωτών της.

Κύμα απαγορεύσεων

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν 1798 έφεση, η οποία κατατέθηκε στις 19 Μαΐου, μία ημέρα πριν από την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, η εργοδοσία ζητεί να λάβει προσωρινή δικαστική προστασία. Με τον τρόπο θέλει να απαγορεύσει οποιαδήποτε ατομική δίωξη από κάθε είδους πιστωτή κατά της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τις εφημερίδες«Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», το περιοδικό «Close Up» και άλλα έντυπα.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται, η ΕΒΕ ΑΕ επιθυμεί να απαγορευτεί η λήψη και η εκτέλεση μέτρων, εκκρεμών ή μη, για αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος περιουσιακών στοιχείων της, αλλά και η λήψη και η εκτέλεση οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου εναντίον της.

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

Κι αυτό, την ώρα που για σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία έχουν καταθέσει εννέα (9) τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της εταιρίας.

Οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν αρχικώς παράσχει τη συναίνεσή τους για ένταξη της ΕΒΕ ΑΕ στο άρθρο 99. Τώρα όμως ζητούν να τους επιδικαστούν προσωρινά οι δεδουλευμένες αποδοχές τους από τον Ιανουάριο του 2015 και εξής, καθώς παραμένουν έως σήμερα απλήρωτοι (...)
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου