Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

... ο Alpha Κύπρου, ο Χάσικος και η διαπλοκή καλά κρατεί ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ALPHA στην Κύπρο από τον Απρίλιο

... Σωκράτης Χάσικος, Alpha Television Cyprus, Δημ. Κοντομηνάς ...
Ένταση προκαλούν στην πολιτική σκηνή της Κύπρου φήμες ότι ο υπουργός ΕσωτερικώνΣωκράτης Χάσικος, φέρεται να εμπλέκεται στο σχέδιο του κυπριακού Alpha. Ως υπουργός Εσωτερικών, ο Σωκράτης Χάσικος είναι και πολιτικός προϊστάμενος του ΡΙΚ και γίνεται λόγος για ασυμβίβαστο στην περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή του με τον Alpha. Το επόμενο διάστημα, πάντως, ο πρόεδρος του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

Η επίσημη έναρξη του κυπριακού Alpha ορίστηκε για τον Απρίλιο, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις δημοφιλείς εκπομπές του ελληνικού καναλιού (Λαζόπουλος, Μενεγάκη, "Κάτι ψήνεται"), κυπριακές ενημερωτικές εκπομπές και δελτίο ειδήσεων. Ο τηλεοπτικός σταθμός θα εκπέμπει ελεύθερα σε όλη την Κύπρο με επίγειο ψηφιακό σήμα μέσα από την πλατφόρμα Velister, αντί ποσού 180.000 ευρώ. Έχει εξασφαλίσει άδεια από την Κυπριακή Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και έχει καταβάλει το ετήσιο τέλος των 51.400 ευρώ στις κυπριακές αρχές για την εκπομπή του.

Θα εκπέμψει μέσα από τις εγκαταστάσεις ενός άλλου ομίλου -που έχει το ίδιο όνομα-, του Ομίλου Άλφα Media, ο οποίος ανήκε στον υπουργό Εσωτερικών Σ. Χάσικο, που είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αλήθεια», του Super Sport FM και του Δρόμος FM Κύπρου. Διευθυντής είναι ο Γιώργος Τσαλακός, σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Αλήθεια» και επί σειρά ετών διευθυντής ειδήσεων στον ΑΝΤ1, και γενικός διευθυντής ο Πέτρος Πέτρου, προερχόμενος από τον «Φιλελεύθερο».

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Alpha στην Κύπρο είναι η Alpha Television Cyprus Limited. Ιδρύθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2015 και σε αυτή μετέχουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, ο Δημήτρης Κουρέντας, ο Γιώργος Χριστοδούλου και η Παρασκευή Γιαντσή.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου