Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

... οι εν επισχέσει εργαζόμενοι του "ΕΠΕΝΔΥΤΗ" δικαιώθηκαν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δικαστική δικαίωση
για τους εργαζομένους του "Επενδυτή"


Ανακοίνωση ΕΣΠΗΤ

Eκδόθηκε η υπ’ αρ. 664/2016 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει πανηγυρικά τους εν επισχέσει εργαζομένους της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ».

Το Δικαστήριο επεδίκασε σε αυτούς το σύνολο των μισθών υπερημερίας, αναγνωρίζοντας ως νόμιμη την επίσχεσή τους από τις αρχές Ιανουαρίου 2014, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της εργοδοτικής πλευράς περί δήθεν «οικειοθελούς αποχωρήσεώς τους».

Υπενθυμίζουμε την κατάφωρα παράνομη συμπεριφορά της εργοδοσίας της εταιρείας DBAS έναντι των εργαζομένων της εφημ. «Επενδυτής», οι οποίοι ενώ βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας από την αρχή του 2014 και παρ’ ότι είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής θέλησης για να διευκολυνθεί η επανέκδοση της εφημερίδας, η εταιρεία απέστειλε στα Ταμεία και στον ΟΑΕΔ ψευδείς αναγγελίες περί «οικειοθελούς αποχώρησης» των εργαζομένων.

Περαιτέρω, η σχετική δικαστική απόφαση αναγνώρισε ως υπόχρεους να καταβάλουν τα επιδικαζόμενα ποσά, όχι μόνο την εκδοτική εταιρεία, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, που τη διοικούσαν και τα οποία με τις παράνομες πράξεις τους οδήγησαν την εφημερίδα σε αναστολή έκδοσης και παύση κυκλοφορίας.

Σημειωτέον δε, ότι το Δικαστήριο κήρυξε την ως άνω Απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, γεγονός, που γεννά στους εναγομένους υποχρέωση να καταβάλουν άμεσα στους εργαζομένους τις απαιτήσεις τους.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δικαστικό αγώνα των συναδέλφων από την πρώτη στιγμή, χαιρετίζει τη θετική δικαστική απόφαση και δηλώ­νει για άλλη μια φορά και προς κάθε κατεύθυνση την πάγια αντίδρασή της ενάντια σε κάθε πρακτική εργο­δο­τικής αυθαιρεσίες που επιχειρεί την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων συναδέλφων.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου