Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

... ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Απειλείται με έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος
Ένταλμα σύλληψης
του Λεωνίδα Μπόμπολα
από την κυπριακή αστυνομία


Ενταλμα σύλληψης του ισχυρού άνδρα της κατασκευαστικής εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, εξέδωσε η αστυνομία της Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ερωτηθείς από το ΑΠΕ, απέφυγε επί του παρόντος να αναφέρει όνομα, αλλά είπε πως αν το πρόσωπο για το οποίο εκδόθηκε το ένταλμα δεν έλθει οικειοθελώς στην Κύπρο, τότε θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Πριν από αυτή την εξέλιξη, έδωσε κατάθεση χθες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Helector, Αθανάσιος Κατρής, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την υπό διερεύνηση υπόθεση που αφορά τη διαχείριση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης.

Ο κ. Κατρής φέρεται να ενεπλάκη στην προκήρυξη των προσφορών, την κατασκευή και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και κατονομάστηκε ανάμεσα σε άλλα άτομα, τα οποία τελούν ήδη υπό κράτηση, από τον Ιωάννη Κοκότση ότι παραχωρούσε μίζες για λογαριασμό της εταιρείας Helector.

Σήμερα, ο κ. Κατρής και άλλοι δέκα ύποπτοι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, των οποίων εκπνέει το διάταγμα πενθήμερης κράτησης, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου