Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

"... μασάνε τα πειθαρχικά και φτύνουν τα κουκούτσια" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τρέμει η πιάτσα από τα γέλια…

Παραιτήθηκε κάποια γνωστή κυρία
της megaloδημοσιογραφίας από την ΕΣΗΕΑ
και έγινε… μέγα θέμα

Εδώ γελάμε. Τρέμει η δημοσιογραφική επικαιρότητα από τα γέλια. Σιγά το mega θέμα. Η κυρία παραιτήθηκε λένε τα σενάρια και οι φήμες, επειδή φοβήθηκε την πειθαρχική δίωξη. Εδώ ξαναγελάμε. Διότι οι έμπειροι μεγαλοδημοσιογράφοι, μπαρουτοκαπνισμένοι στα megala κόλπα και γανωμένοι στις σχέσεις με τα οικονομικά συμφέροντα και την πολιτική εξουσία, σαν την εν λόγω κυρία, που δηλώνουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εισόδημα το χρόνο, ως γνωστό, δεν μασάνε από πειθαρχικά. Τα μασάνε τα πειθαρχικά και φτύνουν και τα κουκούτσια. Όπως μασούσαν και έφτυναν και φτύνουν τόσα χρόνια τα στημένα ρεπορτάζ που αγιοποιούν και αθωώνουν τα κάθε λογής λαμόγια της χώρας. Όπως τα αφεντικά τους οι βαρόνοι των ΜΜΕ μασάνε τα δανεικά κι αγύριστα και φτύνουν κατάμουτρα τη χώρα με ψέματα τώρα που ήρθε ο λογαριασμός, αν ήρθε.

Μίλησε η κυρία για στοχοποίηση διότι το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ασχολείται με όσα συνέβησαν στα κεντρικά δελτία των ειδήσεων τον καιρό του δημοψηφίσματος του 2015. Όταν δηλαδή «όλα τα καθάρματα δουλεύανε μαζί» που λέει το σύνθημα, για να δείξουν το άσπρο του όχι, μαύρο και ότι ο Αστραχάν του «ναι» κέρδιζε, ενώ ήταν κουτσό και τρέκλιζε. Εννέα λοιπόν δημοσιογράφοι ελέγχονται για το ρόλο που έπαιξαν τότε ώστε να αλλάξει γνώμη το φιλοθεάμον κοινό και να το ρίξει δαγκωτό υπέρ του ναι. Αυτοί είναι οι: Γιάννης Πρετεντέρης, Όλγα Τρέμη και Μαρία Σαράφογλου από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Σταμάτης Μαλέλης, Άρης Πορτοσάλτε, Νίκος Κονιτόπουλος (αρχισυντάκτης της εκπομπής Μπογδάνου) και Δημήτρης Οικονόμου από τον ΣΚΑΪ. Μπουμπούκια όλοι, μυρωδάτα, να… σε κόβεται η ανάσα. Σαν να λέμε στυλοβάτες του… κοινωνικού δικαιώματος της ενημέρωσης (όπως η ΕΣΗΕΜΘ στηρίζει τους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες). Αδιαπραγμάτευτοι υπέρμαχοι της αντικειμενικής και σφαιρικής ενημέρωσης (σαν την ΕΣΗΕΜΘ που αγωνιά και ιδρώνει για τους άνεργους και απλήρωτους του κλάδου). Η εν λόγω κυρία πάντως παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, που πιθανά και ίσως, να έχουν σχέση με την εμπλοκή της σε δραστηριότητες που δεν θα χρειάζεται να καταθέτεις «πόθεν έσχες». Αυτό λένε κάποιοι άλλοι και όχι γιατί πικράθηκε απο την «εχθρική συμπεριφορά» και την «στοχοποίηση» της όπως αναφέρει η ίδια στην επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ.

Το σκάνδαλο είναι ότι εδώ και καιρό το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ παλεύει να βγάλει απόφαση και δεν την βγάζει διότι υπάρχουν… συνάδελφοι που θεωρούν πως η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα ιδιωτικά κανάλια σε καθεστώς ελεύθερης αγορά, είναι δικαίωμα. Είναι; Αν το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της ΕΣΗΕΜΘ, θέλει να στείλει μηνύματα μπορεί. Μία καλή αρχή είναι να πάρει απόφαση άμεσα, τώρα, για τους 9 ναιναικους. Και να συνεχίσουν τα πειθαρχικά με τον έλεγχο των παραπτωμάτων όλων των επωνύμων ή διευθυντικών στελεχών του κλάδου στους εργασιακούς χώρους. Διότι κάτι δήθεν φίρμες ή διευθυντές, νομίζουν ότι διαθέτουν ασυλία και ανοσία έναντι των υποχρεώσεων τους από τις καταστατικές διατάξεις των Ενώσεων που έχουν αποδεχθεί με τις αιτήσεις εγγραφής τους και ανανεώνουν με κάθε συνδρομή τους. Μήπως πράγματι διαθέτουν; Τα πειθαρχικά δεν είναι μόνο για το προλεταριάτο της ενημέρωσης

Αλήθεια γιατί το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΜΘ διαμαρτύρεται και τελεί υπό παραίτηση;
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου