Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

... το γαϊτανάκι γύρω από το MEGA και το ΕΣΡ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Πολλοί οι παράμετροι στην υπόθεση MEGA. Ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είναι εύκολος αντίπαλος και ψάχνει να βρει λύση που θα αιφνιδιάσει.

@ “Από μια κόκκινη κλωστή κρέμεται το MEGA” είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ μας την Κυριακή..

@ Ως το τέλος του μήνα αναμένεται να δημοσιευτεί και να τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών. Η υπόθεση καθυστερεί, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους για να μην υπάρχουν απρόοπτα.

@ Οι υπόλοιποι περιμένουν τη δημοσίευση της τελικής μορφής της προκήρυξης για να προσφύγουν στο ΣτΕ.

@ “Πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δίκιο να μειώσει τις άδειες και να προκηρύξει έναν πραγματικό διαγωνισμό για αυτές” δηλώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέισον, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στο περιοδικό “The Greek Report” .

@ “Μπορεί να κάνεις κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΣΡ, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν δούλευε”, συμπληρώνει.

@ “Με έωλα νομικά και τεχνικού χαρακτήρα επιχειρήματα για το εύρος του ψηφιακού φάσματος αποπειράται να παρακαμφθεί η αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, φαλκιδεύοντας το σαφές νόημα των συνταγματικών διατάξεων και περιορίζοντας το ΕΣΡ σε έναν εποπτικό και μόνο ρόλο αναφορικά με την επιβολή κυρώσεων”, γράφει στην “Καθημερινή”, από την άλλη πλευρά, ο Ιωάννης Καρακώστας.

@ Κανείς δεν στέκεται βέβαια στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης της Αρχής, η οποία στο παρελθόν ήταν ο φορέας εκείνος που είχε διαπιστώσει πως δεν υπάρχει διαπλοκή στη χώρα.

@ Αλλά, για το ΕΣΡ θα επανέλθουμε και τις επόμενες μέρες…

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου