Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 15/6 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μνήμη Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο

Το Τρίτο Πρόγραμμα τιμά τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι

Είκοσι δύο χρόνια χωρίς τον Μάνο

Σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, κλείνουν 22 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος όμως δεν έλειψε ούτε λεπτό από τον περίφημο διάδρομο του πρώτου ορόφου του Ραδιομεγάρου ή από τους χώρους (και) του Τρίτου Προγράμματος.

Με την έμπνευση ακόμα ενεργή και τη σκέψη τους πάντα να τον ακολουθεί και να τον συμβουλεύεται, οι παραγωγοί του Τρίτου παρουσιάζουν αφιερώματα, είτε σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση, είτε σε επανάληψη από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
---

Το ΕΣΡ θέλει και την εποπτεία του internet!

Την αλλαγή του νόμου για τις αρμοδιότητές του ζητάει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, διεκδικώντας τον χαρακτηρισμό της «ρυθμιστικής» αρχής! Στην ετήσια έκθεσή του, που παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το ΕΣΡ υποστηρίζει πως, παρά τον υποβιβασμό του με τον πρόσφατο νόμο και το μη διορισμό νέων μελών του, λειτουργεί κανονικά. Δεν λαμβάνονται, όμως, αποφάσεις επί του ελέγχου της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τον Οκτώβριο του 2015. Το ΕΣΡ δηλώνει πως πρέπει να αναλάβει και την αρμοδιότητα της εποπτείας στο διαδίκτυο λόγω των ραγδαίων μεταβολών στη σύγκλιση τεχνολογιών, φέρνοντας ως παράδειγμα το έργο της ευρωπαϊκής αρχής ERGA, στην οποία μετέχει. Για τον λόγο αυτό, η Πολιτεία, όπως σημειώνεται, οφείλει να επανεξετάσει το σύνολο της νομοθεσίας και να ρυθμίσει ξανά τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ ως «ρυθμιστικής αρχής» και όχι μόνο ως «εποπτικής».

Μέχρι τη λήξη της θητείας των μελών του, τον Οκτώβριο του 2015, το ΕΣΡ πραγματοποίησε 29 συνεδριάσεις και 29 διασκέψεις της Ολομέλειας. Στο Ραδιοτηλεοπτικό απασχολούνται 42 άτομα, από τα οποία τα 41 με οργανική θέση (20 διοικητικοί και 22 επιστημονικό προσωπικό).
---
"Βασιλιάς των εσόδων"

τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Έφθασαν στα 22 δισ. ευρώ!

Τα κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης παραμένουν η κύρια πηγή εσόδων για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, επιβεβαίωσε η ετήσια έκθεση της Deloitte για το ποδόσφαιρο. Όπως σημειώνεται, τα έσοδα της ευρωπαϊκής αγοράς ποδοσφαίρου ξεπερνούν τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014 – 2015.

Κορυφαία θέση έχουν τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Premier League and Serie A. Η εταιρεία εκτιμά πως για το 2015 - 2016 θα υπάρξει αύξηση για την ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου και είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 25 δισ. Το ακριβότερο πρωτάθλημα στον κόσμο παραμένει η Premier League, με συνολικά έσοδα 4,4 δισ. ευρώ έναντι 2 δισ. της Bundesliga. Η τηλεόραση έχει επίσης αύξηση των εσόδων της από το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την έρευνα, τα έσοδα από τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις των πέντε πρώτων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αυξήθηκαν κατά 8%.
---
"Οχι" στην πρόταση Καψή

Δεν έγινε αποδεκτή η χθεσινή πρόταση του Μανώλη Καψή να υπογράψουν οι εργαζόμενοι έγγραφο που να αποδίδει ευθύνη στις τράπεζες για τη μή αποδέσμευση των εταιρικών λογαριασμών της Τηλέτυπος. Μόλις τρεις (3) υπέγραψαν το σχετικό έγγραφο.
---
Εκλέγεται εκπρόσωπος
στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
η Χρυσούλα Παπασταύρου

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της σημερινής επαναληπτικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπου, στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, των συντακτών - μελών της Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται στην Τηλεόραση της «ΕΡΤ»:

«Τηλεόραση ΕΡΤ»: Υποψήφιες: Δεμερτζιάν Μαρίνα, Παπασταύρου Χρυσούλα

Ψήφισαν: 120
Έγκυρα: 112
Λευκά / Άκυρα: 8

Έλαβαν: Δεμερτζιάν Μαρίνα 54
Παπασταύρου Χρυσούλα 58

Εκλέγεται η Παπασταύρου Χρυσούλα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου