Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

... "Floral" - στην αιώνια Ερημιά και Γειτονιά του κέντρου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τίτλοι τέλους για το Floral, βάζει λουκέτο



Ένας από τους πιο ιστορικούς χώρους της Αθήνας, το Floral στη μπλε πολυκατοικία της πλατείας Εξαρχείων, κατεβάζει ρολά στα τέλη του μηνός. Αυτές είναι οι τελευταίες του ημέρες, έτσι όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε εδώ κι επτά χρόνια.

Αυτά τα επτά χρόνια που λειτουργούσε μεν ως καφέ μπαρ αλλά αποτελούσε ταυτόχρονα κι έναν χώρο τέχνης, με συναυλίες, παρουσιάσεις, εκθέσεις κ.ά. Δραστήριοι οι ιδιοκτήτες του, το έψαχναν διαρκώς το πράγμα. Διάφορα προβλήματα όμως δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της λειτουργίας του.

To Σάββατο στο μαγαζί είχαν ένα swing πάρτι. Ποιος να το περίμενε πως θα ήταν το τελευταίο; Κάτι πάντως που θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Οι αποφάσεις ελήφθησαν και δύσκολα παίρνονται πίσω. Ήταν φύσει αδύνατον να τα βρουν με τους ιδιοκτήτες του χώρου.

Το Floral σημάδεψε αρκετές γενιές. «Στα Εξάρχεια, στην αιώνια Ερημιά και Γειτονιά του κέντρου, μάθαμε τι σημαίνει ζωή και πόλη και μεθύσι. Αν το μάθαμε φέτος, αν το μάθαμε πριν από 40 χρόνια -ίδιο το αποτέλεσμα στις εφηβικές και νεανικές μας μνήμες. Πώς να χωρέσεις μια ιστορία ολόκληρη στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας; Είναι όμως ένα από τα σημεία αναφοράς, είναι το όνομα στα ραντεβού μας» έγραψε κάποιος θαμώνας του.

«Ποιος έζησε το "Φλοράλ" πιο πολύ; Εκείνος που έγραψε συνθήματα στους τοίχους; Εκείνος που χώρισε, με τη σερβιτόρα του "Φλοράλ" να περιμένει να πληρωθεί; Εγώ κι εσύ που βρεθήκαμε κάποτε εκεί, να κοιταζόμαστε από μακριά και η θύελλα των Εξαρχείων ακόπαστη γύρω μας;», σημείωσε κάποιος άλλος.




---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου