Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

... κυκλοφορίες εφημερίδων - "χάθηκαν" Αθήνα-Πειραιάς ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απεταξάμην το "καπέλο"...
Περίεργη εξαφάνιση
των δελτίων κυκλοφορίας
σε Αθήνα-Πειραιά
Οι κυκλοφορίες Αθήνας-Πειραιά στα δελτία των πρακτορείων διανομής Τύπου εξαφανίστηκαν ξαφνικά και αναζητούνται! Έτσι, γίνονται γνωστά μόνο τα δελτία με τις πανελλαδικές κυκλοφορίες, κάτι που προκαλεί απορίες. Η μυστηριώδης εξαφάνιση συνέβη την 1η Ιουνίου – και εξακολουθεί μέχρι σήμερα – χωρίς να δίνεται εξήγηση από το «Άργος» και την «Ευρώπη». Λέγεται (από κακές γλώσσες, φυσικά) ότι τη μη δημοσιοποίηση των κυκλοφοριών Αθήνας-Πειραιά ζήτησε κάποιος (ή κάποιοι) εκδότης.

Θα πείτε πού βρίσκεται το παράξενο και το μυστηριώδες; Πάλι λέγεται (επίσης από κακές γλώσσες) ότι στα δελτία της Αθήνας δεν μπορεί να γίνει καμιά… καπελοειδής αλλοίωση των στοιχείων επειδή καταγράφονται αμέσως ηλεκτρονικά και είναι απολύτως ακριβή. Αντίθετα στις κυκλοφορίες της επαρχίας οι πωλήσεις που αναφέρονται είναι κατά προσέγγιση – συνήθως με ελάχιστες αποκλίσεις από τις πραγματικές–, ενώ οι ακριβείς αριθμοί των πωλήσεων γίνονται γνωστοί, με τις (καθυστερημένες) επιστροφές και την εκκαθάριση, πολύ καιρό μετά. Έτσι, στα φύλλα της επαρχίας μπορεί να μπει καπέλο (δεν λέμε ότι συμβαίνει, βεβαίως) και να εμφανιστούν φουσκωμένες οι πανελλαδικές κυκλοφορίες χωρίς αυτό να ξενίζει αφού δεν είναι γνωστά τα φύλλα της Αθήνας για να γίνουν οι σχετικές συγκρίσεις.

Όλα αυτά, βέβαια, στη σφαίρα της εικασίας, χωρίς να είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί οτιδήποτε. Όπως και να έχει, όμως, η εξαφάνιση των δελτίων κυκλοφορίας Αθήνας-Πειραιά αποτελεί έναν γρίφο και προκαλεί ερωτήματα. Θα είχε ενδιαφέρον να δοθεί απάντηση από τα πρακτορεία διανομής.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου