Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

... απλήρωτοι ΔΟΛ - "Τι 'πες Σταύρο;", "Ό,τι έλεγα πάντα" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

... και "όλοι" ανακουφισμένοι!
Συμφωνία μήνα προς μήνα
ΕΣΗΕΑ - Ψυχάρη
... είναι τώρα καιρός για δύσκολες αποφάσεις;


Απάντησε με δημιουργική ασάφεια...

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ μας ότι ο Σταύρος Ψυχάρης αυτό που θα προτείνει στους εργαζομένους στον ΔΟΛ είναι να πληρώσει κάτι τις παραπάνω τον Ιούλιο και μετά βλέπουμε. Η τελική πρόταση του Σταύρου Ψυχάρη προς την ΕΣΗΕΑ σήμερα το πρωί ήταν γραπτή δέσμευση με ημερομηνίες για πληρωμή ενός μισθού και επιδόματος αδείας τον Ιούλιο και μετά εξόφληση των οφειλομένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά χωρίς δεσμεύσεις στην καταβολή των πληρωμών στη λογική όποτε μπορούμε θα πληρώνουμε. Το ίδιο σκηνικό είχε γίνει και στις αρχές του έτους όπου δόθηκαν δεσμεύσεις για ομαλοποίηση της μισθοδοσίας και εξόφληση οφειλομένων μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά στο μεταξύ όχι μόνο δεν ομαλοποιήθηκε η μισθοδοσία, αλλά και οι οφειλές αυξήθηκαν.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και η ΕΣΗΕΑ ζήτησαν να υπάρξει χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες και για να διευκολύνουν την επιχείρηση είπαν στα στελέχη του ΔΟΛ ότι δέχονται η εξόφληση να μετατεθεί για το Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή έδωσαν άλλους δύο μήνες περιθώριο για να γίνει πιο ομαλά η διαδικασία. Παρόλα αυτά ο Ψυχάρης μέσω του Αντώνη Καρακούση επέμεινε στην αρχική και πάγια θέση του ότι θέλει να εξοφλήσει, αλλά αδυνατεί να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Τελικά η γενική συνέλευση των εργαζομένων δέχτηκε την πρόταση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ η οποία ήταν να μην γίνει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση αλλά οι κινήσεις να γίνουν βήμα βήμα ή καλύτερα μήνα με το μήνα. Δηλαδή να περιμένουν όλοι πρώτα να γίνουν οι πληρωμές του Ιουλίου και αμέσως μετά η ΕΣΗΕΑ να πιέσει ώστε να βγει στο τέλος Ιουλίου ανακοίνωση με συγκεκριμένες ημερομηνίες για τον Αύγουστο κοκ και σε περίπτωση που υπάρξει νέα αθέτηση στα υποσχόμενα και γενικά αν υπάρξει η οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση πληρωμών να γίνει τότε συζήτηση για έναρξη κινητοποιήσεων. Η ΕΣΗΕΑ επίσης ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι όποιος επιθυμεί νομική κάλυψη και συμβολή για να προχωρήσει σε καταγγελία, ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση κλπ θα μπορεί να το κάνει μέσω του νομικού τμήματος της ΕΣΗΕΑ.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου