Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

... MEGA - σήμερα, Δευτέρα, αποφασίζουν οι Τράπεζες ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Υπάρχει πρόνοια για τους απλήρωτους;
Οι τράπεζες αποφασίζουν:
Να ζήσει ή να μη ζήσει το Mega

«Ναι» ή «όχι» καλούνται να πουν οι δανείστριες τράπεζες στο Mega. Το σχέδιο διάσωσης του τηλεοπτικού σταθμού έχει κατατεθεί και αναμένεται πλέον η ετυμηγορία των τραπεζών, ήτοι Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank. Αν το σχέδιο εγκριθεί, το Mega θα συνεχίσει να εκπέμπει και θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι αναπόφευκτη η διακοπή της λειτουργίας του. Προς το παρόν, υπέρ του σχεδίου, το οποίο επεξεργάστηκε και κατέθεσε ο εκδότης Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, τάσσονται οι Πειραιώς και Alpha. Η απάντηση των τραπεζών πρέπει να σταλεί ως σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Το σχέδιο προβλέπει την αναδιάρθρωση του δανεισμού της επιχείρησης, με την αποπληρωμή τους σε δέκα χρόνια και με επιτόκιο που δεν θα υπερβαίνει το 3%, όπως και την αναδιαπραγμάτευση συμβάσεων με προμηθευτές. Ήδη έγινε, ύστερα από διαπραγμάτευση του Θ. Φιλιππόπουλου, αναπροσαρμογή του συμβολαίου με τη Sony, ενώ επήλθε και συμφωνία για την εξόφληση της Άνωσης σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν βέβαια και προβλέψεις για τη μείωση του κόστους λειτουργίας...

Το ζητούμενο προς την πλευρά των τραπεζών είναι η αποδέσμευση του λογαριασμού Factoring, που ανέρχεται σε 11,8 εκατ. ευρώ, και η έκδοση τραπεζικής ενημερότητας. Μεταξύ των μετόχων του Ομίλου Βαρδινογιάννη και της οικογένειας Μπόμπολα και των επενδυτών, Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και Δημήτρη Μάρη, υπάρχει συμφωνία για τη χρηματοδότηση μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Εντός της εβδομάδας -και εφόσον εκδοθεί η τραπεζική ενημερότητα- θα καταβληθεί από τους μετόχους το ποσό των 2 εκατ. ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για να αποκτηθούν οι αντίστοιχες ενημερότητες. Η ύπαρξή τους, μαζί με την τραπεζική ενημερότητα, είναι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό της 4ης Ιουλίου για τις τηλεοπτικές άδειες.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου