Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

... ο Αντ. Καρακούσης και η "Αυγή" του "Βήματος" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αντώνης Καρακούσης
Αυτονομείται
από τον Ψυχάρη
ή έγινε Συριζαίος;


Πάντως μη στοιχηματίσετε πριν διαβάσετε…

Αν σου έλεγαν ότι «Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου έχει διαμορφωθεί ένα “μαξιλάρι” που επιτρέπει αισιοδοξία για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ στην τρέχουσα χρονιά. Κάτι που… θα αποτρέψει την εφαρμογή του “κόφτη” δαπανών την άνοιξη του 2017» θα στοιχημάτιζες ότι διαβάζεις απόσπασμα (από το κυβερνητικό ρεπορτάζ) της «ΑΥΓΗΣ»! Λάθος όμως! Θα το έχανες το στοίχημα! Διότι το παραπάνω κομμάτι φιλοξενείται στο «ΒΗΜΑ» και μάλιστα το υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Καρακούσης!

Όχι δεν μας πείραξε ο καύσωνας… Εμάς τουλάχιστον, για τους άλλους δεν ορκιζόμαστε! Διότι σε άλλο σημείο διαβάζεις: «Κακά τα ψέματα, τα πολιτικά πράγματα στη χώρα έχουν πάρει εν πολλοίς τον δρόμο τους και δεν αναμένεται να αλλάξουν δραματικά στο ορατό μέλλον»!

Θα επιμείνουμε όμως, το εν λόγω άρθρο το υπογράφει ο διευθυντής του κυριακάτικου Βήματος και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Απομένουν τα διαρθρωτικά μέτρα του φθινοπώρου στην αγορά εργασίας, που αντιμετωπίζονται ως προαπαιτούμενα για τη δεύτερη δόση. Αλλά κι αυτά δεν μοιάζουν ικανά να προκαλέσουν σοβαρό ρήγμα στην κυβέρνηση. Όσο σκληρά κι αν είναι»!

Τα συμπεράσματα – προφανώς, θα τα βγάλετε μόνοι σας… Αλλά αν δεν φταίει η ζέστη που δεν το πιστεύουμε, διότι ο διευθυντής της εφημερίδας είναι χρόνια επαγγελματίας και γερή κράση… Κάτι άλλο τρέχει! Να υποθέσουμε λοιπόν ότι στήνει γέφυρες με το Μαξίμου ερήμην του Σταύρου Ψυχάρη; Ή μήπως επιχειρεί να διαχωρίσει – διακριτικά, τη θέση του; Μένει να αποδειχθεί!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου