Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

... ΕΣΗΕΑ προς ΕΡΤ: υπογράψτε ΣΣΕ τώρα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η Διοίκηση προ των ευθυνών της

Υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ τώρα


Την παρελκυστική τακτική της διοίκησης της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται αποπνικτικές συνθήκες ΔΕΚΟ, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, επισημαίνει με επιστολή της προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λάμπη Ταγματάρχη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Διονύση Τσακνή, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Θέτει, επίσης, ενώπιον των ευθυνών της τη διοίκηση της ΕΡΤ, για τις μονομερείς βλαπτικές μεταβολές σε βάρος των εργαζομένων, γεγονός που επισημαίνουν και σε ανακοίνωσή τους οι νεοεκλεγείσες εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Άλλωστε, από τις 19/5/2016 και η δημόσια τοποθέτηση της συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ανέφερε:

«Δεν αναγνωρίζουμε μονομερείς ενέργειες της διοίκησης της εταιρείας με τις οποίες καταστρατηγείται το «θεσμικό τμήμα» της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας του 2008, η οποία με βάση το ν.4024/2011 (Α’ 226) και την εξειδίκευσή του με την Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 268 31.12.2011), συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, όπως έχει γνωμοδοτήσει η νομική υπηρεσία της Ένωσης».

Στην επιστολή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προς τη διοίκηση της ΕΡΤ υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ότι:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης ουδέποτε θα αποδεχθεί ή θα συμφωνήσει με ντε φάκτο καταστάσεις, που εκτός από το γεγονός ότι δεν είναι σύννομες, δημιουργούν περιβάλλον το οποίο δεν διασφαλίζει την ελευθερία στην έκφραση και θέτει εν αμφιβόλω την δημοσιογραφική ανεξαρτησία.

Όπως επισημαίνεται και στο ψήφισμα της συνάντησης όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων στην Πάτρα: «Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που συμβολίζει τον αγώνα των εργαζομένων προϋποθέτει δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία και απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και άμεση υπογραφή ΣΣΕ».

Με την παρέμβασή της η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή των προϋποθέσεων για ανοιχτή ΕΡΤ στην κοινωνία και πλήρη εφαρμογή ΣΣΕ βαρύνει αποκλειστικά την πλευρά της ΕΡΤ Α.Ε. (...)

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου