Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Απεργία για τα Προαπαιτούμενα - απέρριψαν πρόταση του ΠΑΜΕ

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*


ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ
είπαν όχι σε απεργία για τα προαπαιτούμενα


Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – εργοδοσίας – κομμάτων που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) έδειξε ξανά τα απειλητικά του δόντια στους εργαζόμενους, αυτή τη φορά στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε. Ε. της ΓΣΕΕ.

Στη συνεδρίαση αυτή, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ, εκφράζοντας τον πιο ξεδιάντροπο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, απέρριψε με μια φωνή την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που περιλαμβάνει το χτύπημα στην οργάνωση, τη συλλογική δράση των εργαζόμενων και βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Απέρριψαν την απεργιακή κινητοποίηση, αλλά δεσμεύτηκαν ότι θα «εξαντληθούν» σε συναντήσεις και επιστολές προς τους κοινωνικούς εταίρους. Να θυμίσουμε ότι την ίδια στάση κράτησαν οι ίδιες δυνάμεις στην συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ. 

Κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση, της δίνουν χώρο και χρόνο για να περάσει στα «μουγκά» μια σειρά από αντιδραστικές, αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, ανάμεσά τους και την τροπολογία που αφορά το δικαίωμα των εργαζόμενων να οργανώνονται και να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία. Στην ουσία, βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή την ανάπτυξη στηρίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, γι αυτό κρατά τη συγκεκριμένη στάση. Είναι αδίστακτοι, προτείνουν στους εργαζόμενους την απραξία μπροστά στο αντεργατικό - αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τη νομοθέτηση της ποινικοποίησης της δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα «χωρίς να βραχούν» είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουν τη χάρη. Το μαύρο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει θα πάρει την απάντηση που πρέπει από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από μια σειρά συνδικάτα που παλεύουν με ταξικό προσανατολισμό και δεν υποχωρούν από την ταξική πάλη, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν να τους βάλουν. 

Οι εργαζόμενοι να μη φοβηθούν σε αυτόν τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Δεν είναι μόνοι τους. Απομονωμένα δεν είναι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που βαδίζουμε το δύσκολο και σκληρό αγώνα και οργανώνουμε την πάλη κατά των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεών τους και των κολαούζων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απομονωμένος είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που φανέρωσε την γύμνια του σε όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Oι εργαζόμενοι έχουν δυνάμεις και συνδικάτα να στηριχτούν. Είναι τα συνδικάτα του ταξικού κινήματος και άλλα συνδικάτα που θα πορευτούμε μαζί. 

Οι εργαζόμενοι να ξεφορτωθούν από το σβέρκο τους και να απομονώσουν ακόμα παραπάνω αυτή τη γραφειοκρατική ελίτ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτό θα είναι προς όφελος της εργατικής τάξης. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις. Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις απεργιακής κινητοποίησης, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

 1. Δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση για τις ανακρίβειες του ΠΑΜΕ
  29 Δεκεμβρίου 2017
  Κοινοποίηση στο Facebook Κάντε Tweet στο Twitter

  Δεν θέλουμε, ως ΜΕΤΑ, λίγες πριν από την ψήφιση στη βουλή νέων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και του λαού μας, να ανοίξουμε μέτωπο με άλλες δυνάμεις τις εργατικής τάξης, που είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, παρά τις μεγάλες διαφορές μας.

  Τώρα, όλοι μας πρέπει να συγκεντρώσουμε τα πυρά μας απέναντι στην κυβέρνηση που θα φέρει προς ψήφιση τα νέα μέτρα στη βουλή και απέναντι σε όλο το πολιτικό-κοινοβουλευτικό μνημονιακό μπλοκ που τα στηρίζει, ανεξαρτήτως, αν δώσει θετική ή όχι ψήφο στη βουλή.

  Τώρα, με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να ενημερώσουμε, να κινητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε τους εργαζόμενους και να τους κάνουμε να πιστέψουν ότι μπορούν και αυτούς να τους νικήσουν.

  Το μνημονιακό μπλοκ μοιάζει ισχυρό, γιατί οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός νιώθουν ηττημένοι και εξαπατημένοι. Όμως, όλο και περισσότεροι πλέον συνειδητοποιούν ότι αν συνεχίσουν να μένουν παθητικοί θεατές των εξελίξεων και απλώς γκρινιάζουν στα καφενεία και στις παρέες, οι ίδιοι θα συνεχίσουν να χάνουν τις δουλειές τους, να μην πληρώνονται για την εργασία που προσφέρουν, να μένουν ανασφάλιστοι, να ανέχονται την αυθαιρεσία των εργοδοτών, τα παιδιά τους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι δανειστές και το κεφάλαιο να θησαυρίζουν, ενώ ο δημόσιος πλούτος και όλα τα παραγωγικά εργαλεία της χώρας μας θα εκποιούνται για την αποπληρωμή ενός άδικου, ταξικού και επονείδιστου χρέους.

  Και επειδή σ’ αυτά πρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας, δεν κατανοούμε τις σκόπιμες ανακρίβειες και συκοφαντίες που εκτοξεύονται από το ΠΑΜΕ σε βάρος του ΜΕΤΑ.

  Το ΠΑΜΕ χθες μας κατηγόρησε ότι το ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ δεν στήριξε την απόφαση για προκήρυξη απεργίας, με την κατάθεση των μέτρων της 3ης αξιολόγησης στη βουλή, όταν γνωρίζει ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στη ΓΣΕΕ, ενώ σήμερα με νέα ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΜΕΤΑ για την υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ ότι «…Με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του επιχειρηματικού ομίλου της “COSCO”, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ) στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) υπέγραψε την απαράδεκτη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) των εργαζομένων του ΟΛΠ, επιφέροντας νέο πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις και στα μισθολογικά δικαιώματά τους…», όταν επίσης γνωρίζει ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στην ΟΜΥΛΕ!

  Δεν λέει, όμως τίποτα ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων συνυπέγραψαν κοινό κείμενο για τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, για την προκήρυξη απεργίας!

  Εμείς καλούμε το ΠΑΜΕ και όλες τις αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να συντονίσουμε τη δράση μας και αν οι γραφειοκρατικές ηγεσίας της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ δεν προκηρύξουν γενική απεργία ΤΩΡΑ και όχι την τελευταία στιγμή, όπως το κάνουν συνήθως, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να προκηρύξουμε απεργία μέσα από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, και να οργανώσουμε ενωτικές απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ’ όλη την Ελλάδα.

  29-12-2017

  ΑπάντησηΔιαγραφή