Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στήνεται δεύτερο
πρακτορείο διανομής Τύπου...

Κινητικότητα στη διανομή του Τύπου. Εκτός από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 9 Ιανουαρίου 2018, υπάρχει εδώ και καιρό συζήτηση για τη δημιουργία δεύτερου πρακτορείου, απέναντι στο «Άργος», από εφημερίδες που εκδόθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Με βάση τη μνημονιακή νομοθεσία, η άδεια χορηγείται άμεσα από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής...
---
Επίσκεψη Μαρινάκη στη Συγγρού...


...μια ημέρα μετά την αλλαγή φρουράς στη διεύθυνση των ΝΕΩΝ...

Τελικά εξαιρετικά συχνές είναι οι επισκέψεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Συγγρού που... φιλοξενούν ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ. Αφού ο ιδιοκτήτης της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ εχθές το απόγευμα ξαναπήγε στον δημοσιογραφικό οργανισμό. Μόνο που στη χθεσινή του επίσκεψη πολλοί προσέδωσαν διαφορετική σημασία μιας και είχε προηγηθεί η αλλαγή φρουράς στη διεύθυνση των ΝΕΩΝ. Για την οποία ομολογουμένως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι την προκάλεσε.

Φυσικά ακούγονται αρκετές εκδοχές, εκ των οποίων αυτή που υπερτερεί έως αυτήν την ώρα είναι η ενοποίηση των εφημερίδων. Βεβαίως υπάρχουν και εκείνοι που συστήνουν υπομονή, μιας και σύντομα θα φανεί τι ακριβώς σηματοδοτεί η αλλαγή στη διεύθυνση της εφημερίδας.
---
Προσήλθαν επτά (7)
ενδιαφερόμενοι στο ΕΣΡ

Επτά ενδιαφερόμενοι για τις άδειες, ως τώρα. Στη χθεσινή διαδικασία ενημέρωσης επί των στοιχείων του τηλεοπτικού διαγωνισμού προσήλθαν, οι εκπρόσωποι των σταθμών Alpha, Star, ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ, Epsilon TV και οι δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες, η Proteas Production Media και η Mixta.

Επίσης, σήμερα, στην προδικαστική διαδικασία στο ΕΣΡ, ένα κοινό δικηγορικό γραφείο εκπροσώπησε το Star και το ΣΚΑΪ και με τις δικούς τους νομικούς ο ΑΝΤΕΝΝΑ και ο Alpha.
---
Σταματάει και το Star
να πληρώνει την ΑΕΠΙ

Σταματάει να πληρώνει την ΑΕΠΙ και το Star Channel. Σε εξώδικο που έστειλε προς την ανώνυμη εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων δηλώνει πως σταματάει τις πληρωμές και ζητάει ενημέρωση για το ρεπερτόριο που εκπροσωπεί η ΑΕΠΙ.
---
Πέντε χρόνια
ελληνικό Euronews

Πέντε χρόνια λειτουργίας έκλεισε χθες το ελληνικό τμήμα του Euronews, υπερβαίνοντας πλήθος εμποδίων. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν επέτρεψε ποτέ την ελεύθερη μετάδοσή του, παρά τη συμφωνία μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και την Ευρωπαϊκή Πολιτική, υιοθετώντας το “αίτημα” των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών που διέκριναν πως θα υπήρχε στην κλειστή ελληνική αγορά, ένας ανταγωνιστικός ειδησεογραφικός σταθμός. Το ελληνικό Euronews μεταδίδεται σήμερα μέσω Cosmote TV και Nova.

---
Παραχώρηση αίθουσας

Συνέβη και αυτό. Η ΕΣΗΕΑ παραχώρησε σήμερα, αίθουσά της, στον δημοσιογράφο Τάκη Μουσσά, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για την υπόθεση συμμετοχής στο κύκλωμα των φερόμενων ως εκβιαστών.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου