Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

BMW, Mercedes: Αυτοφιμώθηκαν

Εντυπωσιάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτολογοκρίθηκαν στην περίπτωση των δύο γερμανικών κολοσσών. Δεν είπαν, δεν έγραψαν, δεν ανέφεραν καθόλου το θέμα της επιβολής προστίμου, βαρύτατου προστίμου αρκετών εκατομμυρίων, από το ελληνικό κράτος για τις παρανομίες και παρατυπίες στις οποίες υπέπεσαν επί σειρά ετών στην εγχώρια αγορά.
Δεν χρειάζεται να πούμε ότι και στο εξωτερικό BMW και Mercedes αποτελούν από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους. Αποτελεί εξ ίσου προφανές γεγονός ότι σε καμία σοβαρή και προηγμένη δυτική χώρα δεν θα εξαφανιζόταν το θέμα παρά τα εκατομμύρια της διαφήμισης των δύο εταιρειών.
Εδώ τα media δεν άκουσαν και δεν έμαθαν τίποτα.
---
Τράπεζα, media shop, πλαστά τιμολόγια

Τι μας κάνουν όλα αυτά;
Σκάνδαλο 100 εκατομμυρίων ευρώ. Σκάνδαλο το οποίο δεν έχει σκάσει μέχρι τώρα γιατί φροντίζει για αυτό η τράπεζα, το διαφημιστικό κύκλωμα που προστατεύει την τράπεζα και το media shop, καθώς και η μητσοτακική pr εταιρεία. Αυτοί οι άνθρωποι μοιράζουν ακόμα λεφτά στα μέσα ενημέρωσης. Ό,τι γινόταν προ ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σάτυρος "ποντάρει" τα λεφτά του στην Εισαγγελέα Διαφθοράς.
---
Το μήλο κάτω από την μηλιά

Δεν δήλωνε πόθεν έσχες ο πατήρ, δεν δηλώνει ούτε ο υιός.
Οι Ψυχάρηδες ζουν ακόμα στον κόσμο τους. Στο κόσμο που έκαναν ότι ήθελαν στην Ελλάδα και δεν έδιναν πουθενά λογαριασμό και σε κανέναν.
Οι κύριοι είναι υπεράνω των νόμων και του πόθεν έσχες.
---
Η πάμπλουτη κυρία Μαρέβα

Ώστε τα 850 χιλιάρικα προέρχονται από έναν πίνακα.
Τι πίνακας είναι αυτός που άξιζε 850 χιλιάρικα; Πικασό, Ροσέτι, Ρέμπραντ; Με ποια αξία τον αγόρασε προηγουμένως η κυρία Μητσοτάκη;
Δεύτερη παρατήρηση. Οι αριστεροί οφείλουν να είναι άπλυτοι και φτωχοί. Αν όμως είσαι η σύζυγος του Κυριάκου τότε δικαιούσαι να (δηλώνεις) ότι διαθέτεις 1.270. Για να μην σας μπερδέψω, το διευκρινίζω: Ένα εκατομμύριο διακόσια εβδομήντα χιλιάδες ευρώ. Τρελά λεφτά.
Ερώτηση: Αφού οι δουλειές σας ήταν και παραμένουν ζημιογόνες πώς βρήκατε αγαπητή Μαρέβα τόσα λεφτά το 2005; Ήταν η τελευταία δήλωση πόθεν έσχες και αφορούσε το 2004.
Τελικώς, τα 725 χιλιάρικα για τον Πύργο του Βολταίρου στο Παρίσι τα δώσατε μετρητά. Όχι με δάνειο.
Υ.Γ. Ο καημένος ο Άκης έπεσε για έναν... απλό γάμο στο Four Seasons στο Παρίσι.
---
Δεν βγαίνουν τα κουκιά

Πάνω από 11 δισ. ευρώ πρέπει να μαζέψουν οι τράπεζες ως το τέλος του 2019 από ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων, δηλαδή κυρίως από πλειστηριασμούς ακινήτων.
Ας υποθέσουμε ότι ένα μέρος αυτού του ποσού αφορά άλλες εξασφαλίσεις (π.χ. μετοχές) και οι τράπεζες καλούνται να αντλήσουν «μόνο» 8 δισ. ευρώ από πλειστηριασμούς.
Αν υποθέσουμε ότι θα γίνονται δύο γύροι πλειστηριασμών κάθε εβδομάδα, για δύο χρόνια, δηλαδή 208 γύροι πλειστηριασμών συνολικά, αυτό σημαίνει ότι από κάθε γύρο πλειστηριασμών οι τράπεζες θα πρέπει να αντλούν κάτι παραπάνω από 38 εκατ. ευρώ.
Μόνο αν γεμίσει η Ελλάδα από καλλιέργειες.... λεφτόδεντρων μπορεί να βγουν αυτοί οι υπολογισμοί...
---
Η Ράνια και τα προνόμια

Το υπερταμείο για τη δημόσια περιουσία της Ράνιας Αικατερινάρη προσφέρει πλουσιοπάροχα προνόμια στο ευάριθμο προσωπικό του.
Με προκήρυξη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, αναζητεί ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ζωής/Ατυχημάτων/Ευρείας περίθαλψης και Σύνταξης.
Αν σκεφθεί κανείς ότι το προσωπικό μετριέται στα δάκτυλα του ενός χεριού και η ΕΕΣΥΠ προτίθεται να πληρώνει έως 60.000 ευρώ το χρόνο για ασφάλιστρα, αντιλαμβάνεται ότι οι τυχεροί εργαζόμενοι θα έχουν κάλυψη για να πηγαίνουν... στο Memorialγια μια γρατζουνιά.
Από προνόμια, λοιπόν, καλά πάει η κ. Αικατερινάρη. Να δούμε τι έργο θα παραγάγει η ίδια και το καλοπληρωμένο προσωπικό της...
---
fmvoice
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου