Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Άνεργοι "Μακεδονίας" - "Θεσσαλονίκης", εφάπαξ ενίσχυση

*
Ανασυγκρότηση
***
*
1.000 ευρώ για κάθε άνεργο


Eφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο, πρώην εργαζόμενο ή εργαζόμενο σε επίσχεση εργασίας των εφημερίδων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ.

Ισχύει για αυτούς που κατά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο των εν λόγω επιχειρήσεων, που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας και πληροί τις προϋποθέσεις, για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης, από τον ΟΑΕΔ ή άλλον ασφαλιστικό φορέα, εφόσον δεν έχει λάβει ήδη την οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γεωργίου Χουλιαράκη, η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά:

α) Την προσκόμιση καταλόγου από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που είναι δικαιούχοι, στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:
- Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.
- Ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών.
- Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής του ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
- Ο αριθμός του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ).
- Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN)
β) σχετικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με τις επιχειρήσεις, η ανεργία ή η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζομένου και η δυνατότητα επιδότησης ανεργίας, λόγω της επίσχεσης.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ.
---
*

5 σχόλια:

 1. ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ SITE ΔΕΝ ΒΆΖΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ.ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΓΚΑΝΑΑΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ!

   Διαγραφή
 3. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΟΧΙ ΠΑΝΤΩς ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!! ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΟΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕς ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή