Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ για "γάμο" Alpha και Star: Τι δεν καταλαβαίνεις;

*
ΠΟΣΠΕΡΤ
***
*

ALPHA - STAR:
The Next Stop On Media Model
- ή αλλιώς "Έσονται οι δύο εις τσέπην μίαν"
(Τι δεν καταλαβαίνεις;;;)


"Και επίσημα ανακοίνωσε η Motor Oil την απόκτηση του Alpha Media Group. Ο έλεγχος του σταθμού του Δημήτρη Κοντομηνά, περνάει στον όμιλο Βαρδινογιάννη. Το ποσό της εξαγορά ανέρχεται σε 21,7 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 23 εκατομμύρια ευρώ" (typologies.gr )

Πολύ σωστά επισημαίνει στις "Αιχμές" του ο Βασίλης Κουφόπουλος ότι: "Ο παλαιός κόσμος στα media καταρρέει, χωρίς να σημαίνει πως έρχεται και κάτι καλύτερο"

Πράγμα απολύτως φυσιολογικό αφού το καλύτερο για τους πολλούς είναι συνήθως το χειρότερο για τους λίγους, εκτός κι αν οι πολλοί πεισθούν απο τους λίγους και τις μισθωμένες πέννες τους, ότι τα συμφέροντα τους είναι κοινά.

Αυτό που επι της ουσίας καταρρέει είναι το παλιό κέλυφος της μιντιακής πολυπλόκαμης ολιγαρχίας , τα τζάκια ωστόσο παραμένουν τα ίδια και θα συνεχίσουν να καπνίζουν μολύνοντας την μιντιακή ατμόσφαιρα και τα μυαλά όσων την αναπνέουν, χρησιμοποιώντας σαν καύσιμα αφενός την λίγδα των διαπλεκόμενων εντολοδόχων τους και αφετέρου τον ιδρώτα από τον μόχθο των απλών εργαζομένων, που όταν χρειαστεί δεν διστάζουν να τους πετάνε στην φωτιά σαν άχρηστα καυσόξυλα. Αυτός ο επιχειρηματικός γάμος αποκάλυψε ότι όλα όσα γράφαμε για την υποκρισία των βαρόνων των ΜΜΕ και τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο του MEGA ήταν ακριβή και ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που οι μισθωμένοι κοντυλοφόροι και "επιστάτες" των πρωταγωνιστών προσπάθησαν να ανατρέψουν παρουσιάζοντας ως φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος αυτούς που δεν εξαίρεσαν ως υποκείμενους του νόμου τους εμπνευστές αυτής της στημένης κατάρρευσης. Από την άλλη τις τελευταίες ημέρες , παρακολουθούμε τις απανωτές μεταμορφώσεις όλων αυτών που είτε παρίσταναν τους αδιάφορους , είτε τους πτωχευμένους, και οι οποίοι από "θύματα της κρίσης και της κακής πολιτικής διαχείρισής της" βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο στο σεργιάνι με "αέρα" ...επενδυτή, βγάζοντας από τις βαλίτσες τους εκατομμύρια προκειμένου να συνάψουν επιχειρηματικούς "γάμους" ή "σύμφωνα συμβίωσης" . Συμπέρασμα: Λεφτά υπάρχουν στις τσέπες της μιντιακής ολιγαρχίας, αλλά δεν προορίζονται ούτε για τους απλήρωτους συναδέλφους του MEGA , του BHMA FM και των άλλων ΜΜΕ, ούτε φυσικά για επενδύσεις που θα φέρουν αύξηση στις θέσεις εργασίας και βελτίωση των συνθηκών της σε όσους έχουν την "τύχη" να δουλεύουν π.χ στις outsourcing θυγατρικές τους γαλέρες.

Τα λεφτά που βγήκαν ξαφνικά στο τραπέζι θα πάνε σαν προίκα στην τσέπη του "συμπέθερου", σαν χορηγία στα κομματικά ταμεία του "κουμπάρου", σαν "λειτουργικό έξοδο" στα pay rolls των μισθωμένων κοντυλοφόρων, μερικά από αυτά σαν "καπάρο" για την απόκτηση μιας καινούργιας τηλεοπτικής άδειας και τέλος στην νέα βιτρίνα (το νέο τσόφλι που λέγαμε) που θα χρησιμοποιηθεί σαν "εγγύηση" για νέα δάνεια μέσω των οποίων φυσικά θα επιστρέψουν στις τσέπες από τις οποίες βγήκαν. Όσο νωρίτερα αντιληφθούμε τον κίνδυνο από την διαρκώς εντεινόμενη νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία τα συμφέροντα των απλήρωτων συναδέλφων του MEGA του BHMA FM και κάθε χειμαζόμενου συμπολίτη μας είναι ταυτόσημα με τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη, του Κοντομηνά, του Μαρινάκη και των άλλων Βαρόνων, τόσο γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα θα θωρακίσουμε όλοι μαζί το παρόν και το μέλλον μας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου