Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Κάτι κινείται στο "Εθνος"

Μέχρι τέλος του έτους είχαν προθεσμία από τον Ιβάν Σαββίδη οι του "Εθνους" να βελτιώσουν σε επίπεδο πωλήσεων την ημερήσια έκδοση. Τώρα φαίνεται πως πήραν μικρή παράταση καθώς όπως όλα δείχνουν το καθημερινό φύλλο ζωντανεύει και έχει σοβαρές πιθανότητες να ανακάμψει κυκλοφοριακά. Η προσθήκη του ethnos.gr φαίνεται να βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.
---
Κερκόπορτα
σε OPEN και ΣΚΑΪ

Μπορεί να διαφέρουν όπως η ημέρα με τη νύχτα, αφού ο ένας τηλεοπτικός σταθμός μόλις ξεκίνησε να μπουσουλάει και ο άλλος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης… Ωστόσο και οι δυο έχουν κάτι εξαιρετικά κοινό σε αυτήν τη φάση της πορείας τους! Ο λόγος για το OPEN και τον ΣΚΑΙ, που βάλλονται εσωτερικά! Και βάλλονται με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο!

Για να το πούμε όμως διαφορετικά και οι δυο σταθμοί διαθέτουν εσωτερικό εχθρό! Δηλαδή πρόσωπα που είναι αναπόσπαστα κομμάτια του δυναμικού τους και παρόλα αυτά υπονομεύουν τα κανάλια τους… Τροφοδοτώντας με αρνητικά δημοσιεύματα και διαρροές, μιντιακές στήλες στο Διαδίκτυο και στις εφημερίδες.
---
Τι γίνεται
με την "Απογευματινή";

Οι εμπλεκόμενοι στο εγχείρημα για την επανέκδοση της "Απογευματινής", λένε σε όσους τους ρωτούν για την καθυστέρηση, ότι δέχονται πόλεμο από τους "ανταγωνιστές" με τρικλοποδιές και απανωτά χτυπήματα κάτω από την μέση...
---
Πώς η εξαγορά του ALPHA
επηρεάζει τις κινήσεις Μαρινάκη

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτούν απο ‘ δω και πέρα οι κινήσεις Μαρινάκη στο τηλεοπτικό πεδίο, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του ALPHA από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Κι αυτό διότι οι συνθήκες στην τηλεοπτική αγορά αλλάζουν άρδην! Η πίτα μειώνεται δραστικά… Ενώ το κομμάτι που αφήνει ο leader θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τα υπάρχοντα κανάλια, δηλαδή ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1 και OPEN, με αποτέλεσμα για όσους αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια χωρίς να διαθέτουν κανάλι να καθίσταται δυσχερής η θέση τους στην αγορά.

Με άλλα λόγια το παιχνίδι δυσκολεύει ουσιαστικά για κάποιον που θα πρέπει να «χτίσει» από μηδενική βάση έναν τηλεοπτικό σταθμό, έναντι των υπολοίπων που είναι ήδη μέσα στο χορό!
---
Ο Μπόμπολας
το σκέφτεται για ΜΜΕ

Και όμως ο Φώτης Μπόμπολας, με μεγάλη ρευστότητα πλέον μετά την πώληση του ποσοστού του στην Stoiximan στον ΟΠΑΠ, σκέφτεται -για την ακρίβεια πονοκεφαλιάζει- για το πως θα μπει ξανά στο "παιχνίδι" των media. Με κάτι πρέπει να απασχοληθεί κι αυτός...
---
Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και το
management των ραδιοφώνων του Alpha

Ο έλεγχος του Alpha 98.9 και του Alpha 96.5 περνά στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Έχοντας δύο ακόμα μουσικά ραδιόφωνα μέσω της «Star Επενδυτικής», τον Δίεση 101.3 και τον Δρόμο 89.8, θα δοκιμάσει την τύχη της και στο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο. Μόνο που εκεί ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο σκληρός, με το «δίπολο» του ΣΚΑΪ 100.3 και του Real 97.8 να κυριαρχεί, και τους υπόλοιπους να ακολουθούν πολύ πιο κάτω.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου