Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΔΟΛ - Ειδική Διαχείριση: Ανακοίνωση - Ενημέρωση των πιστωτών

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε από το δικηγορικό γραφείο του κ. Δ. Περπατάρη
την ανακοίνωση του ειδικού διαχειριστή και την δημοσιεύουμε


Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.E.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σύμπραξης Ειδικού Διαχειριστή
της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) Α.Ε.


Με αφορμή κάποια ανώνυμα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία επιχειρούν να παρουσιάσουν μια στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και με γνώμονα την ενημέρωση των πιστωτών της ΔΟΛ ΑΕ, εκδίδεται η κατωτέρω ανακοίνωση από την Σύμπραξη του Ειδικού Διαχειριστή της υπό ειδική διαχείριση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε.:

Μετά την απόρριψη του αιτήματος της Σύμπραξης του Ειδικού Διαχειριστή για καταβολή των εξόδων της ειδικής διαχείρισης κατ’ άρθρο 77 παρ. 2 του Ν. 4307/2014 σύμφωνα με τον συνταχθέντα τότε Πίνακα Προαφαιρουμένων (ο οποίος συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων τους μισθούς και τις αμοιβές των εργαζομένων & συνεργατών της εταιρίας ΔΟΛ ΑΕ, για το διάστημα της ειδικής διαχείρισης) από το Τμήμα Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, στις 15.12.2017 (με το αιτιολογικό ότι αυτός δεν συνιστά Πίνακα Κατάταξης), η Σύμπραξη του Ειδικού Διαχειριστή, δημοσίευσε πρόσκληση για αναγγελία των απαιτήσεων των πιστωτών της υπό ειδική διαχείριση εταιρείας ΔΟΛ ΑΕ.

Πριν ολοκληρωθούν οι επαληθεύσεις για όλους τους πιστωτές, κατατέθηκαν από πλευράς πιστωτών (εργαζομένων και μη) προσφυγές-αντιρρήσεις κατά των εκθέσεων επαλήθευσης, σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 2 του Ν. 4307/2014 & το άρθρο 163 του ΠτΚ. Κατόπιν προσπαθειών της Σύμπραξης του Ειδικού Διαχειριστή αλλά και την αρωγή των συναδέλφων-δικηγόρων των πιστωτών, έγινε προσπάθεια όλες οι προσφυγές να συζητηθούν κατά την ίδια δικάσιμο για να μην υπάρξει έκδοση αντιφατικών αποφάσεων που θα δυσχέραινε την όλη διαδικασία και θα την καθυστερούσε. Εν πολλοίς κάτι τέτοιο επετεύχθη. Συνολικά ασκήθηκαν 35 προσφυγές (αντιρρήσεις και πτωχευτικές ανακοπές), ενώ μέχρι σήμερα εκκρεμεί η έκδοση 9 αποφάσεων.

Παρόλα αυτά, η Σύμπραξη του Ειδικού Διαχειριστή, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χρονοτριβή, έχει ξεκινήσει τη σύνταξη του Πίνακα Διανομής, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του όλου εγχειρήματος, αλλά και το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει, ούτως ώστε το ταχύτερο δυνατό, ο Πίνακας να κατατεθεί στην Εισηγήτρια των Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, και να κηρυχθεί εκτελεστός.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί επί των προσφυγών των πιστωτών, δεν είναι εκτελεστές, καθώς αναφέρονται στην μεταρρύθμιση των εκθέσεων επαλήθευσης της Σύμπραξης του Ειδικού Διαχειριστή και στην επαλήθευση και κατάταξη των πιστωτών, ενώ κάποιες αναφέρονται και σε μεταρρύθμιση του Πίνακα Διανομής (ο οποίος δεν έχει συνταχθεί).

Κατά τα λοιπά θα θέλαμε να ενημερώσουμε άπαντες, ότι για την διανομή του προϊόντος ρευστοποίησης, θα εφαρμοστεί ο νόμος, ήτοι οι διατάξεις του ΚΠολΔ και οι διατάξεις του Ν. 4307/2014.

Για την

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.

«ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»

Μαρία Ελένη Μπουζούρα

GRANΤ THORNTON A.E. 

Ανδρέας Αγγελίδης

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
---
*

1 σχόλιο:

  1. Όλα τα λένε οι δυο εξοργιστικές τελευταίες παράγραφοι (όλα τα άλλα είναι ανασκόπηση της πλάκας).
    Προφανώς βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση, διαφορετικά δεν εξηγείται.

    Ανακοπές, δίκες, αναμονές αποφάσεων (ακόμη και για να συντάξουν πίνακα αυτές και καλά περιμένουν) και ενάμιση χρόνο μετά ισχυρίζεστε ότι οι αποφάσεις δεν είναι εκτελεστές;

    Που τα λέτε αυτά ρε εξυπνοπούλια του Αγγελίδη;

    Τότε γιατί περιμένουμε αν δεν υπολογίζετε τις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται;
    Τότε να καταβληθεί άμεσα το υπερπρονόμιο αύριο Δευτέρα 26/11/2018 σε όλους ανεξαιρέτως.

    Οι δικαστές που έβαλαν στα προαφαιρούμενα δεδουλευμένα ΚΑΙ αποζημιώσεις, δώρα κλπ για τους απολυμένους δεν τον ξέρουν τον Νόμο 4307/2014, μόνο ο Αγγελίδης των τραπεζών τον ξέρει!!!

    Ή θα βγει εδώ και τώρα άκρη και θα τελειώσετε με τις αυθαιρεσίες ή θα σας έρθουν τόσες μηνύσεις και αγωγές που θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε γατόνια της πλάκας.

    Τέλος αγαπητέ κ. Αγγελίδη & Συνεργάτες "Δικηγορική Εταιρεία" θα θέλαμε να ενημερώσουμε άπαντες, ότι για την διανομή του προϊόντος ρευστοποίησης, θα εφαρμοστεί ο νόμος, ήτοι οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων οι οποίες δικαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις των απολυμένων του ΔΟΛ, που έχουν φυσικά μεγαλύτερη ισχύ από την βούληση και τους "σκοπούς" της κάθε "Δικηγορικής Εταιρείας" και οι οποίες εκδίδονται βάσει των νόμων του κράτους (συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων του ΚΠολΔ και του Ν.4307/2014).

    σημ.: η τελευταία παράγραφος όπως θα έπρεπε να είναι, μπας και θέλετε ή προλαβαίνετε να στείλετε ορθή επανάληψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή