Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

... απλήρωτοι MEGA - οι Τράπεζες βάζουν όρους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ταινιοθήκη, τιμολόγια αντί μετρητών και κατασχέσεις
Τρεις όρους βάζουν τώρα οι τράπεζες για
να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του MEGA


Δεν τελειώνει το μαρτύριο των απλήρωτων εργαζομένων του MEGA… Επιβεβαιώνοντας όσα γράφαμε πριν δύο ημέρες ότι η συγκατάθεση της Εθνικής Τράπεζας στο να αποδεσμευτεί ένα ποσό για να καταβληθεί στους εργαζόμενους, δεν συνεπάγεται αυτόματα – όπως λανθασμένα αναφερόταν στο Διαδίκτυο, το τέλος του μαρτυρίου που βιώνουν επί 7 μήνες!

Για τον δε «αμετανόητο» Μανώλη Καψή που εξακολουθεί να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις ότι δήθεν θα είχαν πληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, δηλαδή, εχθές… τα λόγια είναι φτωχά! Το θέμα όμως δεν είναι ο Καψής αυτή τη στιγμή!

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες η διαδικασία για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του καναλιού περιπλέκεται… Αφού οι τράπεζες βάζουν μια σειρά από προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νομικές και διοικητικές διαδικασίες οι οποίες μεταθέτουν για άγνωστο χρόνο την καταβολή της μισθοδοσίας!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποφάσισαν να μην αποδεσμεύσουν χρήματα, αλλά τιμολόγια! Για τα οποία λέγεται ότι θα είναι ύψους περίπου 2 εκ ευρώ, ώστε να καλυφθούν δύο μισθοί.

Ας δούμε όμως συγκεκριμένα τι ζητούν οι τράπεζες:
α) Την επέκταση της δέσμευσης για την ταινιοθήκη και πέρα του 2011 που ήταν μέχρι τώρα. Δηλαδή θέλουν να επεκταθεί και για τα υπόλοιπα έτη.β) Αποφάσισαν ότι δεν θα αποδεσμεύσουν μετρητά τα οποία θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων, αλλά θα επιστρέψουν τα ενεργά τιμολόγια των διαφημιζομένων, ώστε το λογιστήριο του MEGA να εισπράξει τα ποσά και εν συνεχεία να πληρώσει τους εργαζόμενους.γ) Πρέπει να υπάρξει μέριμνα, πρόβλεψη ή συμφωνία με τους εργαζόμενους ή άλλους που έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην προχωρήσουν σε κατασχέσεις!
Τελικά όχι μόνο δεν ήταν απλό, όπως το παρουσίασαν ορισμένοι που έσπευσαν να ανοίξουν σαμπάνιες, δημιουργώντας προσδοκίες… Αλλά αντίθετα απαιτούνται πάρα πολλές ώρες δουλειάς στη νομική και οικονομική υπηρεσία του καναλιού (για να φτιάξουν νέες συμβάσεις με τις τράπεζες ειδικά στο σκέλος της ταινιοθήκης)… Υπηρεσίες που πλέον είναι υποστελεχωμένες και δεν λειτουργούν όπως παλιά λόγω της κατάστασης που βρίσκεται το κανάλι τους τελευταίους μήνες… Επιπλέον δε, θα χρειαστεί – αν όχι η σύγκλιση του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, αφού είναι γνωστές οι σχέσεις των μετόχων μεταξύ τους, τουλάχιστον να ορίσουν κάποιο πρόσωπο προκειμένου να υπογράφει, μιας και δεν υπάρχει διευθύνων σύμβουλος!

Συμπέρασμα; Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αναμετριούνται με τις αντοχές τους, οι Καψήδες να είναι αμετανόητοι και οι μέτοχοι άφαντοι!
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου