Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 23/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Η υπόθεση της διαπλοκής τώρα αρχίζει"

«Η υπόθεση της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά, αντιθέτως, τώρα αρχίζει», τονίζει  κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής αναμένεται ότι θα αποσταλεί στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες στελεχών από τους τρεις πόλους της διαπλοκής, σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία (πολιτικά κόμματα -μέσα μαζικής ενημέρωσης -τράπεζες).

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά στις συνεδριάσεις της εξεταστικής, ο δανεισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αγγίζει τα 401 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ είναι κοντά στο 1,27 δισεκατομμύριο ευρώ.
---
Τέλος Φεβρουαρίου
η «Ελευθερία του Τύπου»

Την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει η ημερήσια «Ελευθερία του Τύπου» από τον Γιάννη Κουρτάκη με διευθυντή-έκπληξη.
---
Αποχωρεί ο Κοττάκης
από την «Αίθουσα σύνταξης»

Αποχωρεί από την «Αίθουσα σύνταξης» της ΕΡΤ στο τέλος της εβδομάδας ο Μανώλης Κοττάκης, αφού ως γνωστόν αναλαμβάνει τη διεύθυνση της ιστορικής εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ».

Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα που μετράει περισσότερο από 120 χρόνια ζωής, τον Απρίλιο του 2015 έφυγε από την ιδιοκτησία της οικογένειας Κύρου και των εγγονών της και πέρασε στον όμιλο Δημοκρατικός Τύπος του Γιάννη Φιλιππάκη που εκδίδει τη «Δημοκρατία» και την «Espresso».

Βεβαίως σταθερά το φανατικό κοινό του, μπορεί να τον ακούει κάθε βράδυ στις 20:00, μαζί με τον Νίκο Μπογιόπουλο, από τη συχνότητα του «Real FM».
---
Αποχώρησε και ο Τσιντσίνης
από την ημερησία του ΔΟΛ
με κατεύθυνση την «Καθημερινή»


Μιχάλης φεύγει, Μιχάλης τον αντικαθιστά. Ο Μιχάλης Μητσός από σήμερα στην τελευταία σελίδα των ΝΕΩΝ στη θέση του Μιχάλη Τσιντσίνη που αποχώρησε από την εφημερίδα. Ο Μιχάλης Τσιντσίνης θα μετακινηθεί στο συγκρότημα της «Καθημερινής».
---
Παίζουν με τον Σαββίδη
στην θέση του Ψυχάρη

(...) Οι κρούσεις έχουν γίνει προς τον Ιβάν Σαββίδη και το ποσό που εκτιμάται πως θα χρειαστεί φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Αν υπάρξει ανταπόκριση θα πληρωθεί η μισθοδοσία, θα γίνει εθελούσια έξοδος, μείωση του λειτουργικού κόστους και «κούρεμα» δανείων κι από τον Σταύρο Ψυχάρη το συγκρότημα θα παραδοθεί σε άλλον επιχειρηματία. Αν μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν υπάρξει υποψήφιος που θα υποβάλει πρόταση στις τράπεζες, που θα έχουν από τη Δευτέρα τα κλειδιά της Μιχαλακοπούλου, τότε θα χαθεί η δεύτερη ευκαιρία για τη διάσωση της επιχείρησης και θα ξεκινήσει η διαδικασία της πτώχευσης (...)
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου