Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

... το "Βήμα" έπεσε κάτω από τις 40.000 φύλλα - ακούει κανείς;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*
@ ... και μέσα στην αναταραχή ένας ακόμη την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια προς "Καθημερινή" μεριά ... ο Μιχάλης Τσιντσίνης ("Τα Νέα") ... αυτά ...
Μέχρι να αποφασίσουν οι «γιατροί»
ο ασθενής (ΔΟΛ) θα έχει πεθάνει...


Κάτω από τις 40 χιλιάδες έπεσε το ΒΗΜΑ

Μετά την καταγγελία των δανείων από τις τράπεζες και τη συνολική ασφυξία που επιβλήθηκε στον ΔΟΛ, το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν τα στελέχη του Οργανισμού είναι να βρίσκουν λεφτά για χαρτί και επειδή τα χρήματα που καταφέρνουν να μαζέψουν είναι λίγα το τιράζ έχει πέσει.

Τις τελευταίες εβδομάδες το ΒΗΜΑ είχε κατρακυλήσει στις 40 χιλιάδες φύλλα, ενώ σήμερα έπεσε κάτω και από τις 40, πουλώντας 37 χιλιάδες!

Δεν έχουμε πρόχειρα τα σχετικά στοιχεία, αλλά λογικά πρέπει να πρόκειται για ιστορικό αρνητικό ρεκόρ! Αν συνεχίσουν Ψυχάρης, τράπεζες και κόμματα να σφυρίζουν κλέφτικα και να επιδίδονται σε blame games ακόμη και αν οι εργαζόμενοι δεν σταματήσουν στο τέλος του μήνα να εργάζονται είναι θέμα μερικών εβδομάδων οι εφημερίδες του ΔΟΛ να σταματήσουν να εκδίδονται, αφού είτε δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα τα εκτυπωτικά έξοδα είτε θα φτάνουν για πολύ λίγα φύλλα και δεν θα έχει πια νόημα η έκδοσή τους.

Μπορεί βέβαια αυτός να είναι ο στόχος. Η πλήρης απαξία, η πτώχευση και το λουκέτο ώστε να αποκτήσει κάποιος τους τίτλους με ελάχιστο τίμημα και χωρίς βάρη. Το ερώτημα είναι βέβαια αν κλείσουν σε λίγες εβδομάδες το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ και ανοίξουν μετά από 6-7 μήνες, με νέο ιδιοκτήτη και νέο προσωπικό, θα είναι το brand name το ίδιο; Και το αναγνωστικό κοινό έστω αυτό που έχει απομείνει θα επιστρέψει;

Η μέχρι τώρα εμπειρία και η διεθνής αλλά και η ελληνική (βλ. Ελευθεροτυπία) δείχνει ότι αν μια εφημερίδα κλείσει… πάπαλα. Δεν υπάρχει επιστροφή. Αν λοιπόν πράγματι θέλει κάποιος, όποιος και αν είναι αυτός, να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΔΟΛ θα πρέπει να κάνει κάτι δραστικό τώρα.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου