Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

... ΔΟΛ - να τα λέτε, αλλά να μην ακούγεστε - ή, κάπως έτσι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ντροπή! Σταματήστε
το ξεκατίνιασμα στον ΔΟΛ!


Η άμεση απειλή λουκέτου
προκαλεί αντιδράσεις που εκθέτουν
τους πάντες στο εσωτερικό του

Συνεχίζεται το μπαράζ ανακοινώσεων και δημόσιων τοποθετήσεων από πρώην και νυν εργαζομένους και στελέχη του ΔΟΛ, τα οποία ξεφεύγουν πλέον ακόμη και από τα όρια της σοβαρότητας και δημιουργούν ακόμη πιο αρνητικό κλίμα.

Το να απειλεί εκπρόσωπος εργαζομένων του ΔΟΛ με προσφυγή στη Δικαιοσύνη τραπεζίτες για τη χρηματοδότηση που παρείχαν στον Ψυχάρη και τον ΔΟΛ τα τελευταία δέκα χρόνια μόνο ως σουρεάλ ακούγεται. Ναι εντάξει είναι μια (αστεία) κίνηση άσκησης πίεσης στους τραπεζίτες, ώστε να ανοίξουν κανά λογαριασμό και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και να δώσουν κάποια προσωρινή έστω λύση και να μην μπει λουκέτο, αλλά δεν καταλαβαίνουν στον ΔΟΛ ότι με τέτοιες κινήσεις όχι μόνο δεν πετυχαίνουν κάτι, αλλά δυσχεραίνουν και άλλο τη θέση τους και απομακρύνουν και όσους θέλουν να σταθούν στο πλευρό τους;

Όλη η Ελλάδα βούιζε, γράφονταν άρθρα επί άρθρων και οι καταγγελίες έπεφταν βροχή για τη μέθοδο με την οποία απέκτησε ο Ψυχάρης τον ΔΟΛ. Δεν θυμόμαστε κάποια αντίδραση από το εσωτερικό του ΔΟΛ, ούτε τότε ούτε στη συνέχεια όταν ο ΔΟΛ έπαιρνε τη μια αναχρηματοδότηση και δανειοδότηση πίσω από την άλλη, ακούσαμε κάποια δημόσια παρέμβαση στελεχών του συγκροτήματος για τη θηλιά που μπαίνει στο λαιμό του Οργανισμού. Με τα λεφτά των τραπεζών απολύθηκαν πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ χωρίς μάλιστα όπως αποδείχτηκε κανένα σχέδιο και κανένα αποτέλεσμα, αφού όχι μόνο το μαγαζί βάζει λουκέτο, αλλά και οι εργαζόμενοι που έμειναν χάνουν τα πάντα, μισθούς και αποζημιώσεις!

Δυστυχώς το ακόμη χειρότερο είναι ότι με δημόσιες αναφορές τους εργαζόμενοι στον ΔΟΛ εκτός από κατηγορίες εναντίον των τραπεζών και του Ψυχάρη (και αυτόν τώρα θυμήθηκαν να τον καταγγείλουν) αρχίζουν πλέον να καταφέρονται και εναντίον των συναδέλφων τους. Η Λώρη Κέζα καταγγέλλει ανοικτά τα διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ ότι είχαν αναπτύξει κοινωνικές σχέσεις (μόνο κοινωνικές Λώρη;) με τις διοικήσεις των τραπεζών και έκαναν τα στραβά μάτια στις παράνομες πρακτικές τους και καταγγέλλει και τους συναδέλφους της στο οικονομικό ρεπορτάζ ότι έκαναν το ίδιο επειδή είχαν προσληφθεί στα γραφεία Τύπου των τραπεζών.

ΟΚ. μικρή είναι η Ελλάδα και η δημοσιογραφική πιάτσα ακόμη μικρότερη, όλοι γνωριζόμαστε… Αλλά δεν είναι η ώρα αυτήν τη στιγμή της επίρριψης ευθυνών ειδικά ανάμεσα στους εργαζομένους του ΔΟΛ που πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και ενότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, που είναι πολύ δύσκολη για αυτούς και μοιάζει πλέον χωρίς κάποια διέξοδο. Γελάει η Ελλάδα με τον Ψυχάρη να καταγγέλλει τώρα τις τράπεζες από τις οποίες έπαιρνε επί χρόνια τα αεροδάνεια και κάθε είδους διευκολύνσεις, δεν πρέπει να γελάει και με τους εργαζομένους στον ΔΟΛ που αποφάσισαν ξαφνικά να κάνουν τις ίδιες καταγγελίες με τον Ψυχάρη.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι εργαζόμενοι πρώην και νυν στον ΔΟΛ είναι να σταματήσουν να γράφουν και να σχολιάζουν οτιδήποτε τουλάχιστον δημόσια για λίγες εβδομάδες μέχρι να σχηματιστεί η εικόνα της επόμενης μέρας και μετά αναλόγως των εξελίξεων ας βγουν με ψυχραιμία να πουν ό,τι νομίζουν.

ΥΓ: Δεν καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ ότι με ανακοινώσεις και σχόλια σαν αυτά που αναφέραμε ενδεικτικά παραπάνω δυναμιτίζουν την όποια προσπάθεια γίνεται να υπάρξει βοήθεια στην προσπάθειά τους να βρεθεί λύση; Εύλογα δεν θα πει κάποιος ότι γιατί να πέσουν όλοι πάνω στην κατάσταση αυτή και να βοηθήσουν; Για να συνεχίζουν κάποιοι να τρώνε ψαράκια και φιλέτα με τους τραπεζίτες ή να δουλεύουν στα γραφεία Τύπου και να μας σερβίρουν προπαγάνδα υπέρ τους; Δεν καταλαβαίνουν ότι με το ξεκατίνιασμα ακυρώνουν και τη συμπαράσταση που εκδηλώνεται υπέρ τους; Πως θα πάει κάποιος πολιτικός ή κοινωνικός παράγοντας να μιλήσει δημόσια υπέρ των εργαζομένων με αυτά; Πώς θα νιώθουν άραγε οι πανεπιστημιακοί και όλοι οι άλλοι που υπογράφουν κείμενα συμπαράστασης διαβάζοντας τα όσα λέει η Λώρη Κέζα και πώς θα πάνε κάποιοι από τον ΔΟΛ να οργανώσουν ανάλογες κινήσεις;

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Τα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις σε όλους τους εργαζόμενους και μετά όσες ....θεωρίες θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή