Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 28/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ολοκληρώνεται η συνεργασία
του Γ. Τράγκα με τον Real Fm

Σήμερα ολοκληρώνεται μετά από 10 χρόνια ανελλιπούς ραδιοφωνικής παρουσίας του στον Real FM, το συμβόλαιο συνεργασίας του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα με τον σταθμό. Ο Real FM τον ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια και του εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του.
---
Τα επόμενα βήματα του Γιώργου Τράγκα

«Έληξε σήμερα το συμβόλαιο και η συνεργασία μου με τον Real Fm. Δεν το ανανέωσα. Μετά από 15 χρόνια στενής συνεργασίας με τον Νίκο Χατζηνικολάου (10 χρόνια στον Real) τον ευχαριστώ θερμότατα και του εύχομαι τα καλύτερα. Για εμένα ο Real Fm ήταν μία περίοδος από τις καλύτερες της πολύχρονης καριέρας μου».

Με τη δήλωση αυτή ο Γ. Τράγκας επιβεβαίωσε το τέλος της συνεργασίας με το Real FM και αναζητάει νέα συχνότητα στο ραδιοφωνο. Τα Παραπολιτικά FM ή ο μελλοντικος ΘΕΜΑ FM ίσως τον στεγάσουν. Στη θέση του στο Real FM (08.00-10.00) πηγαίνει ο Νίκος Στραβελάκης.
---
ΠΟΕΣΥ: SOS για τον Ελληνικό Τύπο

Στα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου που δημιούργησαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης – όπως η ανεργία, η επισφαλής ή απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, σε συνδυασμό με τους κλυδωνισμούς σε μεγάλους εκδοτικούς ομίλους της χώρας –,προβλήματα τα οποία εντείνονται με την ένταξη του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ στον ενιαίο ΕΦΚΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς μιλώντας κατά τη χθεσινή απονομή των 33ων δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση (...)
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
---
ΕΤΕΡ - καταδικαστική
απόφαση για οφειλές δεδουλευμένων

Νέα καταδικαστική απόφαση από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η τρίτη κατά σειρά μέσα σε λίγες εβδομάδες, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά, μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για οφειλές δεδουλευμένων σε εργαζομένους. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «IKO PRESS A.E.», η οποία διαχειριζόταν την ραδιοσυχνότητα, καταδικάστηκε σε ποινή έξι μηνών με αναστολή για τον παραπάνω λόγο. Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς καταγγελιών, για την συγκεκριμένη υπόθεση, που έχουν πάρει ανάλογο δρόμο…
---
Νέα απεργία στην εφημερίδα “Μακεδονία”

Ασυνεπής παραμένει για μια ακόμη φορά η εργοδοσία της ΜΕΕ ΑΕ και εξακολουθεί να συσσωρεύει οφειλές δεδουλευμένων πολλών μηνών χωρίς να τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Γι’ αυτό το λόγο, οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, στα περιοδικά ένθετα και το portal της ΜΕΕ ΑΕ και οι Ενώσεις τους αντιδρούν με νέες κινητοποιήσεις:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.dailythess.gr/
---
Η δημοτική σύμβουλος
Μελίνα Δασκαλάκη
νέα πρόεδρος της ΔΕΡΑ

Μετά από πρόταση της πλειοψηφίας, η δημοτική σύμβουλος Μελίνα Δασκαλάκη εξελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας «Αθήνα 984».

Η Μελίνα Δασκαλάκη είναι δικηγόρος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Διετέλεσε πρόεδρος της 1ηςΔημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων και είναι μητέρα δύο παιδιών.
---
Νέες στάσεις εργασίας στο MEGA

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» ως εξής:

· Από τις 18.00 έως τις 22.00 του Σαββάτου, 28 Ιανουαρίου 2017, για τους δημοσιογράφους του Τ/Σ Mega και από τις 20.00 έως τις 24.00 για τους δημοσιογράφους της ιστοσελίδας “megatv.com

· Από τις 18.00 έως τις 22.00 της Κυριακής, 29 Ιανουαρίου 2017, για τους δημοσιογράφους του Τ/Σ Mega και από τις 20.00 έως τις 24.00 για τους δημοσιογράφους της ιστοσελίδας “megatv.com

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

· Την καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.

· Την ενημέρωση όλων των εργαζομένων για τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου