Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΜΜΕ - συνωστισμός και διαγκωνισμός στην "κεντροαριστερά"

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε
στον χώρο του αστικού Τύπου

Το «μάλε βράσε» γίνεται στο χώρο του αστικού Τύπου, όπου ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα «μπουρδουκλώνονται» με τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, με φερετζέ την «υπεράσπιση της δημοκρατίας» και της «ενημέρωσης» του λαού.

Η περίπτωση του ΔΟΛ είναι αποκαλυπτική και σίγουρα λειτουργεί σαν καταλύτης για εξελίξεις, που ξεπερνούν τα όρια των ΜΜΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα για τον ΔΟΛ αφορά ένα δημοσιογραφικό επιχειρηματικό συγκρότημα με ισχυρές προσβάσεις και αναφορές στο χώρο της λεγόμενης «κεντροαριστεράς», απ' όπου διαδραμάτιζε διαχρονικά σημαντικό ρόλο σε όλο το φάσμα της πολιτικής.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι στον συγκεκριμένο χώρο μεγαλώνει ο συνωστισμός και ο ανταγωνισμός για το ποιος θα επικρατήσει, μετά την πλήρη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας και την ανάδειξή του σε κυβερνητικό πόλο. Αντίστοιχος ανταγωνισμός υπάρχει και ανάμεσα στα Μέσα, παλιά και νέα, που αναφέρονται στο χώρο της «κεντροαριστεράς».

Απ' αυτήν τη σκοπιά, έχουν ακόμα πολλά να δουν τα μάτια μας, τόσο σε ό,τι αφορά την αναμόρφωση του χώρου των ΜΜΕ, όσο και την επίδραση αυτής της αναμόρφωσης στο αστικό πολιτικό σύστημα.

Αν ένα πράγμα παραμένει βέβαιο, είναι ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα θα κληθούν τελικά να πληρώσουν το μάρμαρο των επιχειρηματικών και πολιτικών παιχνιδιών που παίζουν στις πλάτες τους τα κόμματα και τα αφεντικά τους...
---
πηγή: Ριζοσπάστης
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου