Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

... η ΕΤΕΡ για τον ΔΟΛ και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ...

*
Ένωση Τεχνικών
Ελληνικής Ραδιοφωνίας
***
*

Το πραγματικό ύψος των συνδικαλιστικών ηγεσιών
και ο "μοντέρνος συνδικαλισμός" που εφαρμόστηκε
Στα «αμπάρια» του ΔΟΛ οι εργαζόμενοι


Στο «Βήμα της Κυριακής» υπάρχει πρωτοσέλιδο άρθρο, προφανώς του Σταύρου Ψυχάρη, που προαναγγέλλει το άμεσο κλείσιμο των μέσων του ΔΟΛ λόγω της ασφυξίας που προκαλεί η δέσμευση των λογαριασμών του οργανισμού από τις δανείστριες τράπεζες. Καμία αναφορά για προσωπικές ευθύνες και επιλογές, σε όλα τα επίπεδα. Για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΔΟΛ φταίνε μόνο οι τράπεζες και σύσσωμη η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση!

Αναφερόμενος στους απλήρωτους επί 6 μήνες εργαζόμενους, δεν λέει λέξη για τα «γεμάτα αμπάρια» που «θα έκλειναν μια μακρόχρονη σχέση» στην περίπτωση που το «καράβι πέσει σε ξέρες». Ο Σταύρος Ψυχάρης λέει επί της ουσίας «στην υγειά των κορόιδων» με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Η ΕΤΕΡ έχει καταλάβει από τις αρχές του 2016 τις προθέσεις του και έχει κάνει όλες τις κινήσεις που της αναλογούσαν.

Δυστυχώς οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν στάθηκαν στο ύψος τους ή μάλλον αυτό είναι το πραγματικό ύψος τους. Όταν ζητούσαμε απεργίες και ασφαλιστικά μέτρα, απέφευγαν και κωλυσιεργούσαν, και όταν τελικώς «σέρνονταν» σε απεργίες και νομικές ενέργειες, αυτές δεν είχαν πλέον νόημα. Αλλά τι περιμένεις από πρόεδρο Σωματείου που λέει σε συνέλευση εργαζομένων, άλλου ραδιοσταθμού, πως έμειναν απλήρωτοι επειδή τους γέλασαν οι τεχνικοί, οι οποίοι σημειωτέον, ήταν οι μόνοι που είχαν εξαγγείλει απεργία! Ο ίδιος δε, διέδιδε πως η ΕΤΕΡ κάνει «παλαιού τύπου συνδικαλισμό». Αν ο «μοντέρνος συνδικαλισμός» είναι να κινητοποιηθείς αφού ο μπαταχτσής εργοδότης αδειάσει τα ταμεία και «κατεβάσει τα ρολά» λυπούμαστε αλλά δεν θα ακολουθήσουμε.

Όσον αφορά στον ΔΟΛ και ειδικότερα στον «Βήμα FM» οι εργαζόμενοι τεχνικοί θα διεκδικούν μέχρι δικαίωσης όλα όσα τους αναλογούν από τον Νόμο και την Πολιτεία.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΕΣΡ να παρέμβουν στις διαδικασίες των επόμενων κρίσιμων ημερών ώστε να προφυλάξουν όλους τους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Τέλος καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους μαζί με τα Σωματεία και όχι μέσω κάθε αυτόκλητου σωτήρα και κήνσορα. Άλλος «μοντέρνος» τρόπος δεν υπάρχει όπως αποδεικνύεται καθημερινά.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου