Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

MEGA - δικαιώθηκε η Δήμητρα Σωτηριάδου - επαναπρόσληψη

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Απολύθηκε γιατί δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση εργασίας

Mετά από δικαστική μάχη κέρδισε
την επαναπρόσληψή της στο MEGA
η δημοσιογράφος Δήμητρα Σωτηριάδου


H πρώην δημοσιογράφος του Mega Channel, διαπιστευμένη συντάκτης επί θεμάτων Υγείας, Δήμητρα Σωτηριάδου, δικαιώθηκε μετά την δικαστική προσφυγή που έκανε εναντίον της Τηλέτυπος ΑΕ, όταν τον Σεπτέμβριο 2011 απολύθηκε από την εργοδοσία με το αιτιολογικό ότι αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυσή της είναι άκυρη και ότι η εταιρία πρέπει να επαναπροσλάβει την δημοσιογράφο, ενώ επιδίκασε και χρηματική αποζημίωση υπέρ της. Πιθανολογείται ότι θα ασκηθεί προσφυγή από την εταιρία, αλλά νομικοί κύκλοι σχολίαζαν την σημασία της απόφασης και τον νομικό αντίκτυπο για αντίστοιχες υποθέσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Η υπόθεση που κρίθηκε θετικά υπέρ της δημοσιογράφου εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και δικηγόρος της ήταν ο κ. Παναγιώτης Σαπουντζάκης. Η ίδια δημοσιογράφος σχολίασε στην σελίδα της στο fb:
5 χρόνια μετά, η δικαίωση... ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ
ήταν Σεπτέμβρης του 2011,όταν απολύθηκα από το μέγκα ,η μοναδική δημοσιογράφος που δεν υπέγραψα ατομική σύμβαση....Εύχομαι η ιστορική αυτή απόφαση, να ανοίξει το δρόμο της δικαίωσης για όλους τους συναδέλφους στα ΜΜΕ που δε συμβιβάστηκαν με τα καπρίτσια των εργοδοτών και διευθυντών - διεκπεραιωτών στα χρόνια των μνημονίων......ευχαριστώ τον πειραιώτη δικηγόρο μου Παναγιώτη Σαπουντζάκη και τους μάρτυρες συναδέλφους που τόλμησαν να πουν όσα γνώριζαν την Ελένη Δημητρακοπούλου και Δημήτρη Παπαντωνίου...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς όσοι σηκώνουμε κεφάλι είμαστε μειοψηφία. Οι εργαζόμενοι του MEGA συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οι τράπεζες εισπράττουν τα χρέη από τα δάνεια, αλλά κάποιοι άλλοι, χωρίς καμιά συμμετοχή, είναι ιδιοκτήτες του σταθμού. Νέα ήθη της εύπορης επιχειρηματικής ελίτ. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι θα ξυπνήσουν από το λήθαργο γιατί απλά οι επιχειρηματίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος και κάνουν ό,τι κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή