Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

... οι οπλαρχηγοί του ΔΟΛ μένουν ή φεύγουν;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μένουν ή φεύγουν από τον ΔΟΛ
Παπαχρήστος, Πρετεντέρης, Καρακούσης;


Τι θα κάνουν οι τρεις δημοσιογράφοι μετά την εγκατάσταση Μουλόπουλου…

Πολλοί στη δημοσιογραφική «πιάτσα» – σχεδόν, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του ΔΟΛ με την πρόσκληση Ψυχάρη σε Μουλόπουλο… προεξοφλούσαν ότι ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο διευθυντής του «ΒΗΜΑτος» Αντώνης Καρακούσης θα εγκαταλείψουν το «μαγαζί».

Ωστόσο, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι από τους τρεις δημοσιογράφους, μόνο ο Γιώργος Παπαχρήστος έχει εξασφαλισμένη θέση στον ΣΚΑΙ. Και άρα μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Φαλήρου.

Οι άλλοι δύο, Πρετεντέρης και Καρακούσης, δεν έχουν προς το παρόν κάποια πρόταση αν αποφασίσουν να φύγουν από τον ΔΟΛ… Βεβαίως και οι δύο είναι ικανοί δημοσιογράφοι και σχετικά πολύ πιο εύκολα από άλλους – επίσης ικανούς δημοσιογράφους, μπορούν να βρουν εργασία.

Το γεγονός όμως ότι μέχρι τώρα δεν έφυγαν από ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι περίπου 6 μήνες… δείχνει – ίσως, ότι δεν είχαν κάποια σοβαρή πρόταση για να μετακινηθούν.

Επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι από τους τρεις δημοσιογράφους, μόνο ο Γιώργος Παπαχρήστος σε δημόσια τοποθέτησή του, δηλαδή μέσα από τη στήλη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σημείωσε ότι αν σταματήσει να «έχει την ευχέρεια να διατυπώνει ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις την άποψή του» θα φύγει.

Αντίθετα, Πρετεντέρης και Καρακούσης δεν έχουν τοποθετηθεί σχετικά… Μάλιστα ο πρώτος δεν έχει κάνει καμία αναφορά στη στήλη του παρά το γεγονός ότι σχολίασε εκτενώς τις εξελίξεις στον ΔΟΛ… Ενώ ο δεύτερος – επίσης, δεν έχει πάρει θέση για το τι πρόκειται να κάνει σε προσωπικό επίπεδο.

Βεβαίως πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και κυρίως να ανοίξει τα χαρτιά του ο Βασίλης Μουλόπουλος που ήδη έχει εγκατασταθεί στον οργανισμό και έπονται όλα τα άλλα.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου