Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 20/1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εν αναμονή ενημέρωσης από τον Ψυχάρη

Δεσμεύτηκε χθες ο Σταύρος Ψυχάρης, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε “Βήμα” και “Νέα” πως σήμερα θα ενημερώσει τους εργαζόμενους. Μεταξύ των αιτημάτων είναι και η καταβολή ενός 15νθημέρου.
---
Νόμιμη η κρυφή κάμερα, με τη βούλα του ΣΤΕ

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της χρήσης κρυφής κάμερας. Το δικαστήριο αποφάνθηκε με την 1788/2016 απόφασή του πως δεν θεωρείται αθέμιτη η χρήση δεδομένων κρυφής κάμερας και η μετάδοσή τους από εκπομπή στην περίπτωση που εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Στην επίμαχη περίπτωση το ρεπορτάζ αφορούσε την παρασκευή τυριού με γάλα από τη Βουλγαρία, γαλακτοκομικής εταιρείας με έδρα τα Τρίκαλα.
---
Στο (ελληνικό) CNN ο Μ. Καψής

Συνάντηση με το Μανώλη Καψή είχε προ καιρού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάληψη της διεύθυνσης του site από τον δημοσιογράφο.
---
Το ΕΣΡ επιβεβαιώνει την ισχύ του ν. Παππά

Με βάση το νόμο Παππά προχωράει στην αδειοδότησης το ΕΣΡ. Στο έγγραφο που έστειλε στα κόμματα για τον αριθμό των αδειών, τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής, καλεί τα κόμματα να καταθέσουν τις απόψεις του με βάσει το «πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας»
---
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είναι ο παρουσιαστής του νέου, ανανεωμένου κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στις 21.00, το οποίο θα βγει στον «αέρα» σε σύντομο χρονικό διάστημα.
---
Όταν ο Π. Καψής δεν έσωσε
«Ελευθεροτυπία» και ΑΛΤΕΡ

Οπως μας ενημέρωσε και το χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων» αλλά και η… ομογάλακτη παρέμβαση του Ευάγγ. Βενιζέλου στον ραδιοσταθμό του Δήμου Αθηναίων, πρώτον, οι εφημερίδες δεν είναι γιαούρτια, δεύτερον, οι άυλοι τίτλοι των ΜΜΕ πρέπει να προστατευτούν και τρίτον, είναι ανεπίτρεπτη η ανοχή στην προσπάθεια οποιουδήποτε να ελέγξει εκβιάζοντας με πολλούς τρόπους ένα εκδοτικό συγκρότημα.

Ολα τα παραπάνω επιχειρήματα είναι αυτονόητα για όσους βέβαια δεν τα ανακάλυψαν όψιμα, πλην εκείνου περί γιαουρτιών που υποτιμάει έμμεσα τους εργαζόμενους στις γαλακτοβιομηχανίες, αγνοώντας ότι ακόμα και τα γιαούρτια στα χέρια ενός κακού επιχειρηματία μπορεί να πωλούνται ξινισμένα στο κοινό. Λάβρες και αντιφατικές δηλώσεις του Ευάγγ. Βενιζέλου και στελεχών του ΔΟΛ, που στερούνται μνήμης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.efsyn.gr/
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου