Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΕΤΕΡ - 12 μήνες φυλάκιση στον ιδιοκτήτη της Flash ΑΕ ...

*
Ένωση Τεχνικών
Ελληνικής Ραδιοφωνίας
***
*
Νέα δικαίωση εργαζομένων
Νέα καταδικαστική απόφαση
για τον ιδιοκτήτη της Flash Α.Ε


Μέσα σε λίγες ημέρες επιδικάστηκε νέα καταδικαστική απόφαση για τον ιδιοκτήτη της FLASH Α.Ε. από το 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η υπόθεση αφορούσε σε μισθούς του 2013 δύο τεχνικών, μελών της Ένωσής μας, και ο Εισαγγελέας πρότεινε ποινή οκτώ μηνών για την κάθε περίπτωση, ενώ ο Πρόεδρος συγχώνευσε τελικώς τις εν λόγω ποινές σε μία δωδεκάμηνη.

Προειδοποιούμε πως η ΕΤΕΡ και τα μέλη της δεν πρόκειται ποτέ και για κανένα λόγο να κάνουν πίσω στην συγκεκριμένη αλλά και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας και το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος της διαδρομής μόνοι χαμένοι θα είναι οι εργοδότες που αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων!

Ζητούμε από την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να ρυθμίσουν άμεσα το τοπίο στα ΜΜΕ προς όφελος των εργαζομένων που χρησιμοποιούνται, ως μέτρο πίεσης, από τους εργοδότες ώστε να πετύχουν τους σκοπούς τους που είναι πλέον προφανείς ακόμη και στους αδαείς. Γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ η αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων με τρόπο που να ρυθμίζει και βασικά εργασιακά ζητήματα όπως π.χ. η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων και ο ελάχιστος αριθμός, πραγματικά, απασχολούμενων σε όλα τα μέσα.

Η ΕΤΕΡ, σε ανύποπτο χρόνο, είχε πάρει την θέση πως αν υπάρχουν συγκεκριμένοι και αυστηροί κανόνες λειτουργίας και πραγματικός έλεγχος, από το ΕΣΡ και όλα τα αρμόδια όργανα του Κράτους, μικρή σημασία έχει ποιοι θα είναι οι εργοδότες που θα διαχειρίζονται τις δημόσιες συχνότητες και δικαιώνεται καθημερινά από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου