Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

... ο ΔΟΛ προσβλέπει στο ν/σ για τα "κόκκινα δάνεια" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Και οι "πλεονάζοντες" εργαζόμενοι;

Καταλάβαμε...
Ας αφήσουμε προς στιγμήν κατά μέρος τις πολιτικές προεκτάσεις των εξελίξεων στον ΔΟΛ και ας δούμε το ξαφνικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για τους εργαζόμενους του Συγκροτήματος.

Εννοούμε, βέβαια, τους πραγματικούς εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς, και όχι βέβαια τα μεγαλοστελέχη του Οργανισμού, που αρθρογραφούν από τις σελίδες των εφημερίδων του. Για όλους αυτούς, που έχουν μήνες να πληρωθούν, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Κατά δήλωσή του, ο Β. Μουλόπουλος, που ανέλαβε τον ΔΟΛ, εκτιμάει ότι το θέμα με τον Οργανισμό «είναι ότι το κέρδος, τα έσοδα δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν τα χρέη» και παραπέμπει την όποια λύση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. «Αυτό θα είναι οπωσδήποτε ένα εργαλείο για έναν μελλοντικό επενδυτή, μαζί όμως με ένα μπίζνες πλαν, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης», έλεγε τις προάλλες σε συνέντευξή του.

Στην παρατήρηση όμως ότι τέτοια προγράμματα προβλέπουν συνήθως περικοπή μισθών και περικοπή θέσεων εργασίας και στην ερώτηση για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος σε μια τέτοια περίπτωση, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής» απαντάει: «Δεν πηγαίνω ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ. Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω, για όσο χρειαστεί. Και είναι αμφίβολο εάν θα παραμείνω όταν αναλάβει ο νέος ιδιοκτήτης, έχει το δικαίωμα να μη με κρατήσει».

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου