Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή στον Ψυχάρη...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...για το Πόθεν Έσχες

και πρόστιμο 10.000 ευρώ


Η υπόθεση έφθασε εκ νέου στο εδώλιο, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου επί της απόφασης του περασμένου Ιουλίου

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, επέβαλε το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, που κηρύχθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση.

Στην δικογραφία που κρίθηκε από το δικαστήριο, στον εκδότη καταλογίζονταν έξι πράξεις που αφορούσαν τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014 και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2011 έως 2015. Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε, ομόφωνα, ένοχο τον εκδότη, για τέσσερις από αυτές. Την ενοχή του κ. Ψυχάρη ζήτησε με την πρότασή της και η εισαγγελέας της έδρας.

Η δίκη είχε αναβληθεί επ’ αόριστον τον Ιούλιο του 2016, καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε ένσταση της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για ακυρότητα του κλητήριου θεσπίσματος, καθώς δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, από αμέλεια ή από δόλο.

---

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου