Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

... ψηφίζουν στην ΕΣΗΕΑ για τον ΕΔΟΕΑΠ ...

*
Αγγέλης Γιάννης
Χριστοδουλίδου Πόπη
Αναστασιάδης Τάσος
***
*

Όλοι και όλες
στην πιο κρίσιμη μάχη
για τον ΕΔΟΕΑΠ!


Συνάδελφοι, αύριο πρέπει να «κατέβουμε» στην κάλπη, η αποχή θα είναι καταστροφή για το Ταμείο.

Τα τελευταία 24ωρα, κάποιοι καλλιεργούν σκόπιμα την απογοήτευση και υποδαυλίζουν την αποχή από τις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.

Σε κάποιες Ενώσεις μάλιστα, πέρα από την καλλιέργεια της απογοήτευσης και της αποστράτευσης, έχουν επιπλέον φροντίσει να σηκώσουν μεγάλα οικονομικά εμπόδια για να σταματήσουν τους άνεργους συναδέλφους από το να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Στην ΕΣΗΕΑ αυτό δεν ισχύει, όλοι οι άνεργοι μπορούν να ψηφίσουν και η Ένωση καλύπτει την όποια καταστατική υποχρέωση οικονομικής ενημερότητας.

Στις επόμενες τρεις ημέρες και όσο διαρκεί η ψηφοφορία (Τρίτη – Πέμπτη), για πρώτη φορά στις πέντε δεκαετίες ύπαρξης του ΕΔΟΕΑΠ, θα παίζεται ταυτόχρονα η «τύχη» του με ένα πρωτοφανή εκβιασμό στην τριμερή που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα.

Στην τελευταία συνάντηση και μετά την παράδοση της αναλογιστικής μελέτης για την βιωσιμότητα του Ταμείου, κεντρικό στοιχείο της «συζήτησης» ήταν η επιστροφή ενός «πόρου» που θα συμπληρώνει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Ταμείου.

Οι εργοδότες/καναλάρχες για άλλη μια φορά – και ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν απορροφήσει το σύνολο του πάλαι ποτέ αγγελιόσημου σαν καθαρό διαφημιστικό έσοδο – επιμένουν σε προτάσεις ενός «πόρου» που δεν αρκεί ούτε στο ελάχιστο για να καλύψει την τρύπα του αγγελιόσημου.

Η κυβέρνηση με το αρμόδιο υπουργό της τον κ. Πετρόπουλο σκόπιμα καλεί μόνο τον εκπρόσωπο των ιδιωτικών καναλιών σαν εκπρόσωπο της εργοδοσίας, αφήνοντας σ’ αυτόν και μόνο, τον ρόλο του «διαπραγματευτή», αποσύροντας τον εργοδότη – δημόσιο που είναι και ο μεγαλύτερος όλων.

Γιατί;

Γιατί επιδιώκουν να μας εκβιάσουν και να μας εξωθήσουν σε μία συμφωνία εργαζόμενων – εργοδοτών για τον περιβόητο «πόρο» με τους όρους που εξ αρχής και μέχρι τώρα υπαγορεύουν οι καναλάρχες, από τον καιρό, που με τα περιβόητα non paper στον υπουργό και στο δίδυμο του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ, καθοδηγούσαν τις διαπραγματεύσεις.

Προφανώς και δεν τολμούν να αφήσουν τον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς χρηματοδότηση, από την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι από τότε που η κυβέρνηση κατήργησε το αγγελιόσημο και άφησε «γυμνό» από έσοδα το Ταμείο, οι εργοδότες «διαπραγματευτές» το εισπράττουν στο ακέραιο σαν διαφημιστική δαπάνη.

Πόσα περισσότερα πια πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να μας δείξει το με ποιόν είναι σ’ αυτή την περιβόητη διαπραγμάτευση…

Η αλήθεια είναι μία : αυτή η κυβέρνηση κατήργησε το αγγελιόσημο για λογαριασμό των ιδιοκτητών και των διαφημιστών και αυτή πρέπει να νομοθετήσει εδώ και τώρα την επαναφορά του πόρου στο Ταμείο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία, αρκετά λοιπόν με την κοροϊδία.

Λήστεψαν τα αποθεματικά με το PSI στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στον ΕΔΟΕΑΠ, εξαφάνισαν τα χρέη των εργοδοτών στα ταμεία, έκρυβαν για χρόνια την λειψή απόδοση του αγγελιόσημου στα ταμεία. Και τώρα μας ζητάνε να δεχθούμε ένα ψίχουλο από τον πόρο, που αυτοί με την μεσολάβηση της κυβέρνησης έχουν μετατρέψει σε καθαρό διαφημιστικό έσοδο ! ! !

Και θέλουν να το αποδεχτούμε. Ε όχι πια, νισάφι μ’ αυτούς τους «μακρυχέρηδες» και τους «εγκάθετούς» τους μέσα στο Ταμείο.

Δεν πρέπει να μείνει κανείς στην άκρη, δεν πρέπει με την αποχή να δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν για άλλη μια φορά πίσω από τις πλάτες μας.

Δεν πρέπει καμία ψήφος να πάει χαμένη, όλοι να κατεβούμε στην ψηφοφορία και να τους δώσουμε την δική μας απάντηση, σ’ αυτούς και σε όλους τους “κολαούζους – μακρυχέρηδες” που τους ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα του Ταμείου.

Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε τι κάναμε εμείς και τι έκαναν αυτοί. Ξέρετε.

Όπως ξέρετε και το τι θα επιχειρήσουν να κάνουν αν δεν τους αρέσει η ψήφος σας.

Γι’ αυτό πρέπει να ήσαστε όλοι εκεί τις επόμενες τρεις ημέρες, γι’ αυτό πρέπει να ήμαστε εκεί.

Ο αγώνας όλων μας, τις επόμενες τρεις μέρες περνάει ΚΑΙ μέσα από τις κάλπες στην ΕΣΗΕΑ. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη μάχη για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Καλή επιτυχία.

@ Πόπη ΧριστοδουλίδουΓιάννης Αγγέλης για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

@ Τάσος Αναστασιάδης για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ. 

---
*

1 σχόλιο:

  1. Λένε: «Η κυβέρνηση με το αρμόδιο υπουργό της τον κ. Πετρόπουλο σκόπιμα καλεί μόνο τον εκπρόσωπο των ιδιωτικών καναλιών σαν εκπρόσωπο της εργοδοσίας, αφήνοντας σ’ αυτόν και μόνο, τον ρόλο του «διαπραγματευτή», αποσύροντας τον εργοδότη – δημόσιο που είναι και ο μεγαλύτερος όλων». Δηλαδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφωνεί το δημόσιο να δώσει πόρο σε ιδιωτικό φορέα ασφάλισης, όπως ο ΕΔΟΕΑΠ; Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ λέει ΟΧΙ! Να στηριχθούν με δημόσιο πόρο οι χαμηλοσυνταξιούχοι που τσουβαλιάστηκαν στο ΕΤΕΑΠ, υπάλληλοι των πρακτορείων, εφημεριδοπώλες και τυπογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή