Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Χρήστος Παναγόπουλος - δικάζεται στις 24/3...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο σκαµνί
ο Χρήστος Παναγόπουλος
για τα «χρυσά» µπόνους

Το Τριµελές Εφετείο Κακουργηµάτων ανοίγει τις πόρτες του και περιµένει την Παρασκευή 24 Μαρτίου τον Χρήστο Παναγόπουλο για να δικαστεί µε την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του ελληνικού ∆ηµοσίου για τρεις σηµαντικές υποθέσεις την περίοδο που είχε το τιµόνι της ΕΡΤ µε την ιδιότητα του προέδρου - διευθύνοντος συµβούλου.

Ξεχωρίζει η υπόθεση της διάθεσης αρκετών ευρώ σε µπόνους, χωρίς να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Χρήστος Παναγόπουλος πηγαίνει στη δίκη έχοντας προσπαθήσει να ενεργοποιήσει το παραδικαστικό κύκλωµα, αλλά και έχοντας ως δικηγόρο για ακόµα µία φορά τον Μιχάλη ∆ηµητρακόπουλο, γεγονός που προκάλεσε την αποστασιοποίηση του Τάκη Μπαλτάκου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και την υποστήριξη πρωτοκλασάτων στελεχών της ΕΡΤ, που έλαβαν µπόνους και σήµερα έχουν θέση ευθύνης στην Αγία Παρασκευή µε τις «ευλογίες» του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΠΟΣΑ. Η πρώτη υπόθεση είναι αυτή της διάθεσης «επιβραβεύσεων» (µπόνους) ύψους 2.145.412,41 ευρώ σε διάστηµα τριών ετών (2006, 2007 και 2008) σε µεσαία, ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ, χωρίς να υπάρχει τεκµηριωµένη αιτιολόγηση.

Τα ποσά συνήθως δίνονταν µε την αναφορά πως ο τάδε υπάλληλος ή στέλεχος «συνέβαλε τα µέγιστα» για ένα έργο, π.χ. στην υλοποίηση ενός φεστιβάλ, χωρίς να τεκµηριώνονται αναλυτικά το τι έπραξε, τι αποτέλεσµα είχε στην εταιρεία, άρα και στο ∆ηµόσιο, και αν ήταν στον τοµέα ευθύνης των καθηκόντων του, για τα οποία ήδη λάµβανε αµοιβή.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά το έργο καταγραφής των θέσεων εκποµπής της ΕΡΤ, προκειµένου να αδειοδοτηθούν από την ΕΕΤΤ, που δόθηκε σε οµάδα τεχνικών συµβούλων, οι οποίοι δεν είχαν τις εξειδικευµένες γνώσεις που απαιτούνταν.

Η τρίτη υπόθεση είναι η απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία Bug Stage του Κωνσταντίνου Λαµπρόπουλου του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και µίας συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για την ανάθεση δεν υπήρξε διαγωνισµός, αλλά η υποβολή προσφορών από τρεις εταιρείες συµφερόντων του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού.

Εκτός από τον Χρήστο Παναγόπουλο, που κατηγορείται για απιστία, θα δικαστούν ο πρώην εντεταλµένος σύµβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Χουλιάρας, ο οποίος εργάζεται πλέον στην Κύπρο και κατηγορείται για συνέργεια στην περίπτωση της Bug Stage, και οι Κωνσταντίνος Λαµπρόπουλος και Ιωάννης Ζαργάνης.

Για την υπόθεση του έργου των ποµπών της ΕΡΤ, µαζί µε τον Χρήστο Παναγόπουλο θα δικαστούν οι Περικλής Παπαδηµητρίου, Αικατερίνη Θεοφανίδου, Εµµανουήλ ∆ρετουλάκης, Ιωάννης Γιαβής και Γρηγόρης Σκαλιστήρας. Η δίκη έχει αναβληθεί µία φορά λόγω της απεργίας των δικηγόρων και έχει διακοπεί άλλες δύο µετά από αίτηµα της υπεράσπισης.

Ως µάρτυρες υπεράσπισης του Χρήστου Παναγόπουλου έχουν δηλώσει πως θα παραστούν οι Ευάγγελος Λουρίδας, σηµερινός γενικός διευθυντής Οικονοµικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης, σηµερινός γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Πάνος Λουκάκος, πρώην εντεταλµένος σύµβουλος της ΕΡΤ, Τάσος Τέλλογλου, δηµοσιογράφος της «Καθηµερινής», ∆ηµήτρης Γιαδιτζόγλου, Γιώργος Καραγιάννης, Μιχάλης Πορτοκαλής, πρώην γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ, Ελένη Λάµαρη, Ελένη Χοϊδά, πρώην διευθύντρια προγράµµατος της ΕΡΤ, και Γιώργος Υφαντής, πρώην γενικός διευθυντής ∆ΟΥ της ΕΡΤ Α.Ε.

Ως µάρτυρες κατηγορίας αναµένεται να καταθέσουν ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπάλληλος της ΕΡΤ, και ο Κώστας Βαξεβάνης.

Κάποια από τα «χρυσά» µπόνους που έδωσε ο Χρ. Παναγόπουλος είναι τα εξής: α) Γ. Χουλιάρας, εντεταλµένος σύµβουλος, 93.500 + 18.454 ευρώ ως µέλος επιτροπής, β) Κ. Κέκης, εντεταλµένος σύµβουλος, 77.000 + 38.895 ευρώ ως µέλος επιτροπής, γ) Α. Ανδρικάκης, γενικός διευθυντής της Ραδιοφωνίας, 58.650 + 44.957 ευρώ ως µέλος επιτροπής και δ) Ν. Τσιούτσιας, δηµοσιογράφος, 36.000 ευρώ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου