Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

... όλα του ΕΔΟΕΑΠ δύσκολα και ο Πάνος τους δουλεύει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι καναλάρχες
δεν θέλουν πόρο για ΕΔΟΕΑΠ,
θέλουν μείωση εισφορών!

Τα όσα αναφέρει το νέο έγγραφο του Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ ανατρέπει πράγματι την μέχρι σήμερα διαπραγμάτευση στην 3μερη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Το έγγραφο που έχει στη διάθεση του το blog, για πρώτη φορά δεν κάνει λόγο για πόρο υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ! Αντιθέτως, παραπέμπει γενικά και αόριστα σε εισφορές που θα αναλάβουν οι εργοδότες. Κι ενώ σε άλλο σημείο λέει πως αν δεν μειωθούν οι εισφορές των εργοδοτών, δεν έχει νόημα η πρότασή τους!


Πρακτικά ο Π. Κυριακόπουλος μεταφέρει μια νέα πρόταση η οποία όμως δεν είναι όλων των εργοδοτών και είναι υπό την αίρεση της ίδιας της ΕΙΤΗΣΕΕ την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπεί! 

Αφού αρχικά λέει πως ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να έχει τα ίδια έσοδα όπως με το αγγελιόσημο αν οι εργοδότες πληρώνουν εισφορά, μιλάει για την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ και τα ιντερνετικά. Και μόνο το γεγονός αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός θα έχει πολύ μεγαλύτερα έξοδα, αλλά αυτό δεν το σχολιάζει καθόλου.

Ση 2η σελίδα (φωτο) όπως θα διαβάσετε είναι πιο αποκαλυπτικός και απόλυτα σαφής. Θέλει συμμετοχή των εργοδοτών στο ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και δέσμευση πως οι καναλάρχες δεν θα επιβαρυνθούν με άλλα ποσά! (εννοεί άραγε τις τηλεοπτικές άδειες;).

Οι συνδικαλιστές που διάβασαν το έγγραφο δήλωναν πως ο Π. Κυριακόπουλος κοροϊδεύει. Όπως βέβαια και η κυβέρνηση η οποία δεν νομοθετεί για το ταμείο και περιμένει τους εργοδότες.

Μετά τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ που ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη, το νέο ΔΣ έχει να διαχειριστεί μια πολύ κρίσιμη κατάσταση. Τα χρήματα του οργανισμού επαρκούν ως το τέλος Απριλίου, άρα οι συνδικαλιστικές ενώσεις που μέχρι και σήμερα κρατούσαν τον κλάδο σε ύπνωση, οφείλουν πλέον να πάρουν θέση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου