Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

... ο Θάνος εκ Βρυξελλών, αυθεντικός ερμηνευτής του Γερούν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Θάνος Αθανασίου ξαναχτυπά!

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΝ – «ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ» – ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ:
«ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ»

Ο ένθερμος υποστηρικτής των Βρυξελλών ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά για να υπερασπιστεί τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Το παιδί με τους βοστρύχους έχει ξεσηκώσει εναντίον του ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο (για τη δήλωσή του περί χρημάτων που ξοδεύονται στα ξενύχτια, στα ποτά και στις γυναίκες), αλλά βρήκε ένθερμο υπερασπιστή ένα Νοτιοευρωπαίο δημοσιογράφο. Ο Θάνος Αθανασίου ξαναχτύπησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες για τον Real fm. Οι πρώτες τους λέξεις –κυριολεκτικά οι πρώτες – ήταν ότι δεν τα είπε έτσι ο Ντάισελμπλουμ. Μίλησε, είπε, σε πρώτο ενικό, βάζοντας υποθετικά τον εαυτό του. «Αν εγώ ξόδευα κ.λπ., τότε…», ήταν η δήλωση του Ολλανδού όπως τη μετάφερε ο Έλληνας εκ Βρυξελλών.

Και... Μπαμπινώτης

Ο παρουσιαστής του ραδιοφωνικού μαγκαζίνο, ο Γιάννης Πaπαδόπουλος, του είπε ότι «το ίδιο είναι» και η φωνή από τις Βρυξέλλες επέμεινε ότι «δεν είναι το ίδιο». Για να μας πείσει, μάλιστα, ο Θάνος Αθανασίου περιενδύθηκε καθηγητική τήβεννο και το έπαιξε Μπαμπινιώτης. «Αυτό, είπε, στην ελληνική γλώσσα λέγεται μεταφορά». Επέμεινε ότι η δήλωση του Ντάισελμπλουμ που παρουσίασε Ισπανός ευρωβουλευτής στο ευρωκοινοβούλιο αποτελεί παράφραση της πραγματικής. Και η παράφραση αυτή έγινε τις προηγούμενες ημέρες από ισπανικές εφημερίδες, όπως είπε ο Θάνος εκ Βρυξελλών. Στο επίμαχο σημείο, πρόσθεσε, δεν αναφέρθηκε ο Ολλανδός συλλήβδην στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αλλά στην Ελλάδα! «Ακόμα χειρότερο» του απάντησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, αλλά δεν φάνηκε ο Αθανασίου να κατάλαβε ότι αυτό είναι ακόμα χειρότερο. Ή, αν το κατάλαβε, δεν τον ενδιέφερε.

Καμπουράκης: «Αυτοί εκεί πάνω πηδάνε μόνο για να κάνουν παιδιά»

Αντίθετα με τον Θάνο Αθανασίου, μια-δυο ώρες πριν ο Δημήτρης Καμπουράκης, πάλι στον Real fm, τα είπε χοντρά για τον Ολλανδό στη δική του εκπομπή. Ανέφερε, επί λέξει, ότι «λέει μαλακίες» γιατί «αυτοί εκεί πάνω δεν πηδάνε, ή πηδάνε μόνο για να κάνουν παιδιά». Και πρότεινε στον Ντάισελμπλουμ να έρθει λίγο στην Ελλάδα, να τον πάνε σε καμιά παραλία, μα φάει καμιά χωριάτικη σαλάτα, να δει και καμιά γυναίκα «και να πάψει να είναι προτεσταντικό κομπιούτερ», του οποίου "το μισό κομμάτι τού μυαλού του είναι για να το πώς θα δουλεύει και το άλλο μισό πώς θα τιμωρεί τους άλλους που δεν δουλεύουν". «Α να χαθούνε πια, που θα τους βάλουμε καπετάνιους στο…» κατέληξε.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου