Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

... απλήρωτοι "Αυγής" - στους 2,5 μήνες τα δεδουλευμένα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Απεργία αύριο στην Αυγή,
αν δεν γίνουν πληρωμές!



Σε απεργία κατέρχονται αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην “Αυγή” σε περίπτωση που δεν δοθούν τα δεδουλευμένα τους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε γενική συνέλευση και σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται μια ακόμη, με τη συμμετοχή μελών της διοίκησης της εκδοτικής εταιρείας καθώς και μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Οι καθυστερήσεις μισθών έχουν ξεκινήσει από το περασμένο Καλοκαίρι και κάθε μήνα οι εργαζόμενοι πληρώνονται έναντι μισό μισθό με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεδουλευμένα απλήρωτα ήδη 2,5 μισθών!

Η δικαιολογία ότι γίνονται συζητήσεις σε κόμμα και κυβέρνηση για την ενοποίηση όλων των ΜΜΕ του κυβερνητικού κόμματος, δεν μπορεί να πείσει πλέον. Πέρα του γεγονότος ότι οι συζητήσεις αυτές τραβάνε σε μάκρος, το εύλογο ερώτημα των εργαζομένων πως γίνεται τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του 35% να μην υπάρχουν χρήματα, ενώ υπήρχαν όταν ήταν κόμμα του 3%, μένει αναπάντητο.

Η ενοποίηση των ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από όλους βέβαιη, αυτό που δεν είναι βέβαιο είναι ο τρόπος που αυτή θα γίνει, αν δηλαδή θα παραμείνει η ανεξαρτησία συντακτικών ομάδων για τα τρία Μέσα. Σε διαφορετική περίπτωση, εκτός από καθυστερήσεις μισθών, θα μιλάμε και για απολύσεις!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου